Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is de premie van een caravanverzekering?

Bij het afsluiten van een caravanverzekering betaalt u een verzekeringspremie. De premie is het bedrag per periode die u betaalt aan uw verzekeraar voor uw caravanverzekering. In de meeste gevallen kunt u ervoor kiezen om de premie per maand, kwartaal of per jaar te betalen. De verschillen tussen de verzekeraars kunnen groot zijn. Vergelijken van uw caravanverzekering is dus altijd aan te raden. De premie van een caravanverzekering is daarbij ook afhankelijk van een aantal factoren, zoals dekking, bouwjaar en hoogte van eigen risico.

Caravanverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe bereken ik de premie voor mijn caravanverzekering

Op het moment dat u een caravanverzekering gaat afsluiten, wilt u natuurlijk weten wat dit kost. Op Alpina.nl berekent u gemakkelijk en snel de premie voor uw caravanverzekering. Om de premie goed te kunnen berekenen hebben wij een aantal gegevens over de caravan nodig. Na het invullen van de gegevens ontvangt u een overzicht van premies en de voorwaarden die het beste past bij uw opgegeven informatie. Onder de knop “info” vindt u meer informatie over de dekking in de polis. Op deze manier kunt u de goedkoopste caravanverzekering selecteren met de dekking die het beste bij uw caravan past.

caravan importeren Duitsland

Hoe wordt de premie van een caravanverzekering vastgesteld

De premie van uw caravanverzekering wordt vastgesteld op basis van de gegevens van uw caravan en de gewenste dekking die u kiest. Op Alpina.nl kunt u deze informatie in onze premie vergelijker invullen. Over het algemeen zijn dit vragen die u uit uw hoofd kan beantwoorden waarschijnlijk. Zo zijn: bouwjaar, afmetingen, nieuw-en aanschafwaarde belangrijke factoren voor het vaststellen van de premie. Daarnaast vragen we ook naar de waarde van de: voortent/luifel, eventuele aanbouw, inboedel en/of mover. Op basis van deze gegevens wordt er een berekening gemaakt en kijken we naar welke caravanverzekering het beste past bij uw wensen en situatie.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Wat bepaalt de premie van een caravanverzekering?

De premie van een caravanverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard is het soort dekking die u kiest van belang voor de hoogte van de premie.  Zo is het wel of niet meeverzekeren van hagelschade een heel bepalende factor voor de premie. Het wel of niet meeverzekeren van hagelschade maakt een zeer groot verschil. Wie zien dat de weersomstandigheden steeds heftiger worden. Storm en fiks hagelbuien komen steeds meer voor. Hagelschade valt hierdoor meestal niet meer onder de standaarddekking. Het is zeer aan te raden om een aanvullende verzekering met dekking voor hagelschade en stormschade af te sluiten. Wanneer uw caravan voorzien is  van een hagelbestendig dak, ontvangt u vaak een flinke korting op de premie.

De premie is ook afhankelijk van de hoogte van het eigen risico. Er zijn grote verschillen tussen verzekeraars in het eigen risico van een caravanverzekering. Gemiddeld ligt het eigen risico tussen de € 0 en € 150 euro. In sommige gevallen heeft u geen eigen risico, maar dan bent u bijvoorbeeld wel verplicht om bij schade deze te laten herstellen door een schadehersteller van de verzekeraar. Bij het vergelijken van een caravanverzekering is het daarom belangrijk om goed de polisvoorwaarden door te nemen, zodat u precies weet waar u wel en niet voor verzekerd bent.

Lees ook onze blog : Met de caravan op vakantie? Check dan uw caravanverzekering

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op