Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat dekt de caravanverzekering stormschade allemaal?

Het hele jaar kijkt u er al naar uit, en nu is het zover. De zomer is begonnen en de vakantie kan van start. Met de caravan op pad naar de zon, om daar even helemaal tot rust te komen. Tenminste: dat was de bedoeling. Want vanaf de tweede dag is er niks anders dan zware regenval en harde wind… Tot overmaat van ramp, breekt er een grote tak af van de boom waar u met de caravan onder staat. Gelukkig vallen er geen gewonden, maar uw caravan loopt wel een flinke deuk op..

Nu denkt u wellicht: ‘gelukkig ben ik hiervoor verzekerd’. Maar is dit wel zo? Is uw caravan altijd verzekerd tegen stormschade? En zijn hier enige uitzonderingen op? In deze blog beantwoord Alpina al deze vragen over de caravanverzekering stormschade.

Caravanverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Volledig gedekt tegen stormschade via de juiste caravanverzekering

Met een standaard caravanverzekering bent u niet overal tegen verzekerd. De meeste verzekeringen dekken in de basispolis enkel diefstal en brandschade. Wilt u toch stormschade volledig vergoed hebben? Let dan op de volgende punten.

caravanverzekering stormschade

Basispolis of aanvullend?

Sommige verzekeraars dekken stormschade in de basispolis. Echter worden dan vaak bepaalde punten uitgesloten van vergoeding. Denk hierbij aan hagelschade, of schade door vallende voorwerpen; zoals afgebroken takken. Wat er meestal wel wordt vergoed is schade door hevige regenval, ook wel waterschade, en schade door blikseminslag.

Wilt u uw caravan ook verzekeren tegen hagel en andere stormschade? Dan zal u een aanvullende verzekering moeten afsluiten. De aanvullende verzekering bestaat uit verschillende polissen waar u uit kunt kiezen.

Caravanverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

De prijs van uw verzekering

De kosten van uw verzekering hangen af van de dekking. Wanneer er minder gedekt wordt, zal de prijs lager uitvallen. Dit is echter niet per se altijd de juiste keuze. Daarom dient u een goede afweging te maken tussen wat u nodig heeft, en wat niet. Gaat u op vakantie naar een land dat bekend staat om dat het ineens hard kan regenen? Dan is het wellicht verstandig om een uitgebreidere dekking af te sluiten.

Dekt ook tegen andere soorten schades met de caravanverzekering

Uw caravan kan natuurlijk nog veel meer soorten schades oplopen dan stormschade. Wat nu als u toch net iets te strak uw caravan inparkeert op de camping? Zo raakt u net dat paaltje of die ene boom en zit uw caravan onder de deuken en krassen. Het is dan wel zo fijn om ook hiervoor verzekerd te zijn.

Dit soort schades vallen echter vrijwel altijd buiten de basispolis. U dient hiervoor dus een aanvullende verzekering af te sluiten, bovenop uw basispolis. Gaat u naar een land met smalle wegen en krappe doorgangen? Dan is een aanvullende verzekering aan te raden. Schades zoals deuken en krassen kunnen al gauw hoog in de kosten lopen. U kunt dan beter een paar euro per maand extra spenderen, dan duizenden euro’s aan service en reparatiekosten.

Sluit uw caravanverzekering stormschade af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een caravan verzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze caravanverzekering stormschade? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op