Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe zit het met de inboedelverzekering bij tijdelijk opslag?

Is uw nieuwe huis nog niet klaar, maar moet u wel al uw huidige woning uit? Of heeft u tijdens het klussen even geen plek in huis voor uw meubels? Dan kunt u ze natuurlijk bewaren in een tijdelijke opslagruimte. Maar wat als er iets gebeurt met uw spullen, terwijl deze zijn opgeslagen? Zijn uw spullen in tijdelijke opslag wel verzekerd met uw inboedelverzekering?

inboedelverzekering tijdelijke opslag

Tijdelijke opslag: wat wordt er gedekt bij brand, diefstal of schade?

In veel gevallen vallen spullen die in tijdelijke opslag staan onder de dekking van uw eigen inboedelverzekering. Dit kan echter per verzekeraar verschillen. Elke verzekeringsmaatschappij heeft hier eigen voorwaarden aan verbonden. Het is daarom belangrijk dat u altijd goed in de polisvoorwaarden kijkt om te zien wat uw inboedelverzekering uitkeert als uw spullen beschadigd raken of gestolen worden, terwijl ze in tijdelijke opslag staan.

Bij de meeste inboedelverzekeraars geldt dat uw spullen zijn verzekerd voor waterschade, brandschade en diefstalschade. Dit valt allemaal onder de basisdekking van uw inboedelverzekering.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoelang zijn mijn spullen verzekerd in tijdelijke opslag?

Hoelang uw  inboedel verzekerd is in tijdelijke opslag, verschilt per verzekeraar. Er kunnen grote verschillen zitten tussen verzekeraars. Zo zijn spullen die u tijdelijk opslaat bij Centraal Beheer maximaal 2 jaar meeverzekerd, terwijl dit bij OHRA één jaar is. Bij Inshared zijn uw spullen maximaal 9 maanden meeverzekerd en bij Nationale Nederlanden maar 3 maanden. Hier zitten dus flinke verschillen in. Als het klussen in uw huis 6 maanden gaat duren, is het niet handig als uw spullen maar 3 maanden verzekerd zijn in de opslag. Check daarom altijd even bij uw verzekeraar hoelang uw inboedel gedekt is als deze in tijdelijke opslag staat.

Automatische inboedelverzekering bij tijdelijke opslag?

Kijk ook eens naar de voorwaarden van het opslagbedrijf waar uw spullen zijn opgeslagen. Sommige opslagbedrijven sluiten automatisch een verzekering voor u af, zodra u een opslagruimte huurt. De kosten hiervoor zitten dan vaak al bij de huurprijs inbegrepen. Daarnaast zijn er ook opslagbedrijven waar u moet bewijzen dat uw inboedelverzekering voldoet aan hun eisen. Is dat niet het geval? Dan kunt u via hen ook vaak een tijdelijke inboedelverzekering afsluiten.

Tijdelijke opslag checklist

  • Controleer wat uw inboedelverzekering precies dekt bij tijdelijke opslag. Voor wat voor schade bent u verzekerd op het moment dat uw spullen in een tijdelijke opslag staan?
  • Controleer of u nog een extra dekking nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een buitenshuis dekking. Sommige verzekeraars willen dat u een extra dekking afsluit om verzekerd te zijn op het moment dat uw spullen in tijdelijke opslag staan. Bij de meeste verzekeraars zal het echter onder de basisdekking van uw inboedelverzekering vallen.
  • Zorg ervoor dat uw inboedel voor de juiste waarde verzekerd is. Hiermee voorkomt u dat u onderverzekerd bent bij schade of diefstal.
  • Controleer wat de maximale periode is dat uw inboedel in opslag is meeverzekerd. Hierin zitten soms grote verschillen per verzekeraar. Controleer daarom ruim van te voren hoe dit bij uw verzekeraar is geregeld, daarmee voorkomt u dat u voor onaangename verassingen komt te staan.
  • Check of er nog andere voorwaarden zijn waar de tijdelijke opslag aan moet voldoen volgens uw verzekeraar. Sommige verzekeraars hebben bijvoorbeeld in hun voorwaarden opgenomen dat de opslagplaats moet zijn voorzien van preventieve voorzieningen, zoals een gecontroleerde toegang waar je alleen door komt met een toegangspas.

Verhuist u uw spullen naar uw nieuwe adres? Zorgt ervoor dat u uw nieuwe adres doorgeeft aan uw inboedelverzekeraar!

Heeft u nog geen inboedelverzekering? Sluit er een af via Alpina.nl!

Een inboedelverzekering is een van de belangrijkste woonverzekeringen die er is. Zorg ervoor dat uw inboedel altijd goed verzekerd is, ook wanneer deze in tijdelijke opslag staat. Met onze online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk verschillende inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Heeft u de juiste inboedelverzekering tegen de beste voorwaarden gevonden? Dan kunt u deze snel en eenvoudig afsluiten!

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op