800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Dekt de inboedelverzekering een kapotte wasmachine?

Waterschade door een kapotte wasmachine. Het komt helaas regelmatig voor. Maar hoe zit het dan met de verzekering? Keert jouw inboedelverzekering uit bij een kapotte wasmachine? Wij leggen het je uit.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

inboedelverzekering kapotte wasmachine

Wordt de schade door een kapotte wasmachine gedekt door de inboedelverzekering?

Een lekkage aan de wasmachine komt helaas heel vaak voor. Een wasmachine heeft namelijk veel verschillende plekken waar een lekkage kan ontstaan. De meest voorkomende oorzaak van een lekkage aan de wasmachine is de deurafdichting. De waterschade die ontstaat door de lekkage van de wasmachine is vaak erg groot omdat deze bij veel mensen op de bovenste verdieping staat. Vaak is de afvoerslang de oorzaak van waterschade. Bijvoorbeeld als de slang kapot of poreus is. Het komt ook nog wel eens voor dat de slang van de wasmachine tijdens het centrifugeren uit de afvoerpijp trilt. Dit kun je voorkomen door de slang goed te bevestigen in de afvoerbuis en eventueel extra vast te zetten met tape.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Kun je waterschade verhalen op de inboedelverzekering door de kapotte wasmachine? Jazeker. In veel gevallen ben je daar gewoon voor verzekerd. Een defect aan de wasmachine is een onvoorziene gebeurtenis waar je geen invloed op hebt. De gevolgen van deze waterschade kan groot zijn. De muren kunnen nat zijn of de laminaatvloer kan onder water staan. Kortom, veel ellende waar je niet op zit te wachten. Met een inboedelverzekering ben je voor de meeste gevallen verzekerd voor waterschade veroorzaakt door jouw wasmachine. Lees hier meer over de dekking van de inboedelverzekering bij waterschade.

Wat wordt er vergoed voor mijn kapotte wasmachine?

Heb je waterschade? Pak de oorzaak van de waterschade zo snel mogelijk aan en breng je spullen in veiligheid. Maak indien mogelijk ook foto’s van de waterschade. Meld de waterschade telefonisch of online bij jouw verzekeraar of tussenpersoon. Zij kunnen vaak meteen vertellen of de schade gedekt is.

Ben je via Alpina verzekerd? Je kunt de schade dan ook telefonisch bij ons melden.

Wat er precies wordt vergoed wordt door de inboedelverzekering, hangt af van de situatie en dekking van je verzekering. In de meeste gevallen zal er een inspecteur bij je langskomen om de schade te inspecteren. Hij zal de oorzaak van de waterschade inspecteren en vaststellen of een vergoeding krijgt of niet.

 

Bereken nu de premie voor jouw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op