Dekt de inboedelverzekering een kapotte wasmachine?

Waterschade door een kapotte wasmachine. Het komt helaas regelmatig voor. Maar hoe zit het dan met de verzekering? Keert uw inboedelverzekering uit bij een kapotte wasmachine? Wij leggen het u uit.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kunt u waterschade verhalen op uw inboedelverzekering door de kapotte wasmachine? Jazeker. In veel gevallen bent u daar gewoon voor verzekerd. Een defect aan uw wasmachine is een onvoorziene gebeurtenis waar u geen invloed op heeft. De gevolgen van deze waterschade kan groot zijn. De muren kunnen nat zijn of de laminaatvloer kan onder water staan. Kortom, veel ellende waar u niet op zit te wachten. Met een inboedelverzekering bent u voor de meeste gevallen verzekerd voor waterschade veroorzaakt door uw wasmachine.  Lees hier meer over de dekking van uw inboedelverzekering bij waterschade.

Wat wordt er vergoed voor mijn kapotte wasmachine?

Heeft u waterschade? Pak de oorzaak van de waterschade zo snel mogelijk aan en breng uw spullen in veiligheid. Maak indien mogelijk ook foto’s van de waterschade. Meld uw waterschade telefonisch of online bij uw verzekeraar of tussenpersoon. Zij kunnen u vaak meteen vertellen of uw schade gedekt is.

Bent u via Alpina verzekerd? U kunt de schade dan ook telefonisch bij ons melden.

Wat er precies wordt vergoed wordt door uw inboedelverzekering, hangt af van de situatie en dekking van uw verzekering. In de meeste gevallen zal er een inspecteur bij u langskomen om de schade te inspecteren. Hij zal de oorzaak van de waterschade inspecteren en vaststellen of een vergoeding krijgt of niet.

 

Bereken nu de premie voor uw inboedelverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 16-10-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op