Is mijn gehoorapparaat verzekerd op de inboedelverzekering?

U heeft een gehoorapparaat nodig. U bent dan zeker niet de enige. Samen met een half miljoen andere Nederlanders, gebruikt u een technologisch hulpmiddel om beter te kunnen horen. Uw gehoorapparaat is alleen niet zomaar een investering. U moet namelijk het model hebben dat bij u past en het liefst voor de juiste prijs. Al dekt een zorgverzekering vaak (deels) de kosten voor de aanschaf van een gehoorapparaat.

Na een periode van verschillende hoorapparaten uitproberen, heeft u een keuze gemaakt. Het perfecte gehoorapparaat, die aan al uw wensen voldoet. Maar wat nu als uw gehoorapparaat kapot gaat door brand, rook of waterschade? Krijgt u de kosten van uw gehoorapparaat dan wel terug?

Dat kan, mits u een inboedelverzekering heeft afgesloten. Maar in welke gevallen bent u dan verzekerd? En zijn er nog aparte voorwaarden? In dit artikel legt Alpina het allemaal voor u uit.

Wat dekt de inboedelverzekering in algemene zin?

Wat wordt er allemaal gedekt door een inboedelverzekering? En hoe valt uw gehoorapparaat binnen deze dekking? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Dekking

Een inboedelverzekering dekt in eerste instantie alles dat los ligt in huis. Hierbij is de vuistregel, dat hetgeen u wilt verzekeren makkelijk verplaatsbaar moet zijn, indien u wilt verhuizen. Denk hierbij aan uw meubilair en sieraden. U kunt zelf kiezen voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Vaak is de minimum dekking voor 100.000 euro. Daarbovenop kunt u modules kiezen die per 25.000 of 50.000 euro omhoog gaan, afhankelijk van uw verzekeraar.

Wilt u schade dekken aan spullen die wel vastzitten aan uw huis? Dan kunt u overwegen om een opstalverzekering af te sluiten.

Gehoorapparaat

Uw gehoorapparaat kunt u gemakkelijk meenemen en zit daarmee niet vast aan uw huis. Daarom valt uw gehoorapparaat onder uw inboedelverzekering. Uw gehoorapparaat is dan gedekt voor alle bovengenoemde soorten schades.

Wees echter wel voorzichtig met uw gehoorapparaat, aangezien val en stootschade vaak niet verzekerd wordt door de basisdekking. Hiervoor kunt u een aanvullende polis afsluiten, bij uw inboedelverzekering. Reist u met uw gehoorapparaat verder dan uw tuin? Dan is het waarschijnlijk nodig om een extra verzekering af te sluiten tegen schade en diefstal van uw gehoorapparaat.

Houdt er daarbij rekening mee dat een inboedelverzekering alleen geldt voor schade die binnenshuis veroorzaakt is. Sommige verzekeraars dekken ook schade om het huis, zoals in de tuin. Echter is het mogelijk dat u hiervoor wederom een aanvullende polis dient af te sluiten.

Sluit uw inboedelverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een inboedelverzekering voor uw gehoorapparaat of andere eigendommen af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jaren ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen beiden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor een inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op