800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Is mijn gehoorapparaat verzekerd op de inboedelverzekering?

Je hebt een gehoorapparaat nodig. Je bent dan zeker niet de enige. Samen met een half miljoen andere Nederlanders, gebruik je een technologisch hulpmiddel om beter te kunnen horen. Je gehoorapparaat is alleen niet zomaar een investering. Je moet namelijk het model hebben dat bij je past en het liefst voor de juiste prijs. Al dekt een zorgverzekering vaak (deels) de kosten voor de aanschaf van een gehoorapparaat.

Na een periode van verschillende hoorapparaten uitproberen, heb je een keuze gemaakt. Het perfecte gehoorapparaat, die aan al je wensen voldoet. Maar wat nu als je gehoorapparaat kapot gaat door brand, rook of waterschade? Krijg je de kosten van je gehoorapparaat dan wel terug?

Dat kan, mits je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Maar in welke gevallen ben je dan verzekerd? En zijn er nog aparte voorwaarden? In dit artikel legt Alpina het allemaal uit.

Wat dekt de inboedelverzekering in algemene zin?

Wat wordt er allemaal gedekt door een inboedelverzekering? En hoe valt je gehoorapparaat binnen deze dekking? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Dekking

Een inboedelverzekering dekt in eerste instantie alles dat los ligt in huis. Hierbij is de vuistregel, dat hetgeen je wilt verzekeren makkelijk verplaatsbaar moet zijn, indien je wilt verhuizen. Denk hierbij aan je meubilair en sieraden. Je kunt zelf kiezen voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Vaak is de minimum dekking voor 100.000 euro. Daarbovenop kun je modules kiezen die per 25.000 of 50.000 euro omhoog gaan, afhankelijk van de verzekeraar.

Wil je schade dekken aan spullen die wel vastzitten aan je huis? Dan kun je overwegen om een opstalverzekering af te sluiten.

inboedelverzekering gehoorapparaat

Soorten schades

Met de inboedelverzekering wordt schade gedekt ontstaan door: brand, blikseminslag, storm, inbraak en waterschade. Let wel: schade door natuurrampen vallen hier dan weer niet onder.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Gehoorapparaat

Je gehoorapparaat kun je gemakkelijk meenemen en zit daarmee niet vast aan het huis. Daarom valt een gehoorapparaat onder de inboedelverzekering. Je gehoorapparaat is dan gedekt voor alle bovengenoemde soorten schades.

Wees echter wel voorzichtig met een gehoorapparaat, aangezien val en stootschade vaak niet verzekerd wordt door de basisdekking. Hiervoor kun je een aanvullende polis afsluiten, bij jouw inboedelverzekering. Reis je met je gehoorapparaat verder dan jouw tuin? Dan is het waarschijnlijk nodig om een extra verzekering af te sluiten tegen schade en diefstal van je gehoorapparaat.

Houdt er daarbij rekening mee dat een inboedelverzekering alleen geldt voor schade die binnenshuis veroorzaakt is. Sommige verzekeraars dekken ook schade om het huis, zoals in de tuin. Echter is het mogelijk dat je hiervoor wederom een aanvullende polis dient af te sluiten.

Sluit je inboedelverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweeg je een inboedelverzekering voor jouw gehoorapparaat of andere eigendommen af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jaren ervaring kunnen wij je de beste verzekeringen beiden. Heb je nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor je klaar om alle vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor een inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op