800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat kost een kattenverzekering?

U wilt uw kat natuurlijk de beste zorg geven. Helaas kan een bezoekje aan de dierenarts soms flink in de papieren lopen. Om uw kat altijd de beste zorg te garanderen kunt u een kattenverzekering afsluiten. Met een kattenverzekering zijn de medische kosten voor uw kat (gedeeltelijk) gedekt. Maar wat kost een kattenverzekering eigenlijk? Op Alpina.nl zetten we de kosten voor een kattenverzekering voor u op een rijtje.

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

Kosten kattenverzekering rode kat

Voordelen van een kattenverzekering

Het afsluiten van een kattenverzekering is niet verplicht. Toch zitten er een aantal voordelen aan het hebben van een kattenverzekering:

  • Met een kattenverzekering bent u verzekerd bij onverwachte hoge kosten
  • Door uw kat te verzekeren hoeft u niet bang te zijn dat u de behandeling van uw kat niet kunt betalen
  • Wanneer uw kat ziek is of gewond raakt hoeft u niet te kiezen tussen uw kat en uw portemonnee
  • U heeft al een kattenverzekering voor een paar euro per maand

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

Kostenbepalende factoren bij een kattenverzekering

Op de vraag: ‘Wat kost een kattenverzekering?’ kunnen we niet één antwoord geven. De premie voor een kattenverzekering is namelijk voor iedere kat anders. Bij het berekenen van de premie kijkt een verzekeraar naar de volgende factoren:

  • Het ras of de kruising van uw kat
  • Het gewicht van de uw kat
  • De leeftijd van uw kat
  • De gewenste dekkingen

De leeftijd van de kat is een belangrijke kostenbepalende factor. Hoe ouder uw kat wordt, hoe groter de kans op kwaaltjes. Daarom geldt: hoe ouder de kat, hoe hoger de premie. Veel verzekeraars bereken daarom bovendien elk jaar opnieuw de premie, dit wordt ook wel een verouderingstoeslag genoemd. Dat houdt in dat de premie jaarlijks stijgt. De exacte verhoging per jaar is afhankelijk van het ras en de leeftijd van de kat. Deze verhoging kan ook per verzekeraar verschillen. Daarnaast is ook het gewicht van uw kat van invloed op de hoogte van de premie. Als uw kat zwaarder is, is er namelijk een hoger risico op gezondheidsklachten.

Bereken direct de kosten van uw kattenverzekering via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig de kosten voor een kattenverzekering berekenen. Hiervoor hebben we een online tool ontwikkelt. U hoeft alleen een aantal gegevens over uw kat in te vullen en de gewenste dekkingen te selecteren. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle aanbieders die een passende kattenverzekering hebben. Deze kunt u gemakkelijk met elkaar vergelijken. Let bij het vergelijken echter niet alleen op de hoogte van de premie maar kijk ook goed naar de dekking en polisvoorwaarden van de verzekering. Zo weet u zeker dat uw kat straks goed verzekerd is.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! We zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook vragen stellen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw kattenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op