Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is het mogelijk om een oudere kat te verzekeren?

Een kattenverzekering biedt bescherming bij onverwachte, hoge kosten die soms komen kijken bij een bezoekje aan de dierenarts. Bij de aanschaf van een kat is het daarom verstandig om een verzekering te overwegen. De meeste kattenverzekeringen worden afgesloten als het dier nog jong is. Je betaalt dan een lagere premie en vaak kun je de eerste vaccinaties en een identificatiechip ook mee verzekeren. Maar hoe zit dan als jouw geliefde kat al wat ouder is. Is het mogelijk om een oudere kat te verzekeren? In dit artikel leggen we je uit of het afsluiten van een kattenverzekering voor een oudere kat verstandig is.

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

Oudere kat bruin

Waarom doen verzekeraars moeilijk bij het verzekeren van een oude kat?

Het is mogelijk om een kattenverzekering voor een oudere kat af te sluiten. Tot welke leeftijd dit kan verschilt echter per verzekeraar. Verzekeraars hanteren namelijk een maximale leeftijd voor het verzekeren van een kat.

Verzekeraars houden rekening met de leeftijd van een kat om de hoogte van de premie te bepalen. Hierbij gaan ze ervan uit dat de medische kosten hoger zullen worden naarmate je kat ouder wordt. Een oudere kat heeft nou eenmaal meer kans op (ouderdoms)kwaaltjes dan een jongere kat. Veel verzekeraars doen vanaf een bepaalde leeftijd ook een medische keuring. Door middel van een medische keuring proberen ze na te gaan of je kat nog gezond is om het risico in te kunnen schatten. Vanaf een bepaalde leedtijd wordt het risico voor de verzekeraar te hoog. Daarom is het soms niet mogelijk om een oudere kat te verzekeren. Het kan echter zo zijn dat wanneer je afgewezen wordt bij een verzekeraar, je wel bij een andere aanbieder terecht kan. De maximale leeftijd verschilt namelijk per verzekeraar.

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

Kat ouder dan 11 jaar meestal niet te verzekeren

Verzekeraars hanteren allemaal een eigen maximum leeftijd. Bij de ene verzekeraar kun je een kat tot 7 jaar verzekeren en bij de ander tot 11 jaar. Bij de meeste verzekeraars is het echter niet mogelijk om een kat ouder dan 11 jaar te verzekeren. Je kunt jezelf ook afvragen tot welke leeftijd het voor jou rendabel is om een kattenverzekering af te sluiten. Een oudere kat kan je nog prima verzekeren. Vaak krijgen katten op oudere leeftijd wat meer kwaaltjes en moeten ze dus vaker langs de dierenarts voor een controle. Een kattenverzekering is echter het goedkoopste als een kat nog jong is. De premie voor een oudere kat kan behoorlijk hoog zijn. Het kan zijn dat de maandelijkse premie niet in verhouding staat tot de kosten die vergoed worden met de verzekering. Hou bovendien ook rekening met de wachttijd van 30 dagen die de meeste verzekeraars hanteren.

Wil je een oudere kat verzekeren? Als je een aantal gegevens over je kat invult in onze online vergelijkingstool kunnen we je een overzicht geven van alle verzekeraars waar je jouw kat kunt verzekeren.

Sluit direct een kattenverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunnen we voor jou verschillende aanbieders vergelijken. Daardoor hebben we een passende kattenverzekering voor iedere kat, ook als je kat al wat ouder is. Heb je nog vragen over het afsluiten van een kattenverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! We zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. Je kunt je vragen ook stellen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van jouw kattenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op