Is het mogelijk om een oudere kat te verzekeren?

Een kattenverzekering biedt bescherming bij onverwachte, hoge kosten die soms komen kijken bij een bezoekje aan de dierenarts. Bij de aanschaf van een kat is het daarom verstandig om een verzekering te overwegen. De meeste kattenverzekeringen worden afgesloten als het dier nog jong is. U betaalt dan een lagere premie en vaak kunt u de eerste vaccinaties en een identificatiechip ook mee verzekeren. Maar hoe zit dan als uw geliefde kat al wat ouder is. Is het mogelijk om een oudere kat te verzekeren? In dit artikel leggen we u uit of het afsluiten van een kattenverzekering voor een oudere kat verstandig is.

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

Kat ouder dan 11 jaar meestal niet te verzekeren

Verzekeraars hanteren allemaal een eigen maximum leeftijd. Bij de ene verzekeraar kunt u een kat tot 7 jaar verzekeren en bij de ander tot 11 jaar. Bij de meeste verzekeraars is het echter niet mogelijk om een kat ouder dan 11 jaar te verzekeren. U kunt uzelf ook afvragen tot welke leeftijd het voor u rendabel is om een kattenverzekering af te sluiten. Een oudere kat kunt u nog prima verzekeren. Vaak krijgen katten op oudere leeftijd wat meer kwaaltjes en moeten ze dus vaker langs de dierenarts voor een controle. Een kattenverzekering is echter het goedkoopste als uw kat nog jong is. De premie voor een oudere kat kan behoorlijk hoog zijn. Het kan zijn dat de maandelijkse premie niet in verhouding staat tot de kosten die vergoed worden met de verzekering. Hou bovendien ook rekening met de wachttijd van 30 dagen die de meeste verzekeraars hanteren.

Wilt u een oudere kat verzekeren? Als u een aantal gegevens over uw kat invult in onze online vergelijkingstool kunnen we u een overzicht geven van alle verzekeraars waar u uw kat kunt verzekeren.

Sluit direct een kattenverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunnen we voor u verschillende aanbieders vergelijken. Daardoor hebben we een passende kattenverzekering voor iedere kat, ook als uw kat al wat ouder is. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een kattenverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! We zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt uw vragen ook stellen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw kattenverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 10-05-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op