800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Kattenverzekering vergelijken bruine kat

Kattenverzekering vergelijken

Bereken direct de premie van uw kattenverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

Ieder baasje wil natuurlijk de beste kattenverzekering voor zijn of haar geliefde viervoeter. Wat de beste kattenverzekering is, verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van uw kat en van uw persoonlijke situatie. Bij de meeste verzekeraars bestaat de kattenverzekering uit het basispakket, en kunt u zelf besluiten of u nog aanvullende verzekeringen wilt afsluiten. Dit verschilt echter per verzekeraar. Daarom is het belangrijk dat u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Door aanbieders te vergelijken vindt u eenvoudig de beste én goedkoopste kattenverzekering. Op Alpina.nl leggen we u uit hoe het vergelijken van een kattenverzekering in zijn werk gaat.

Waarom kattenverzekering vergelijken?

Zoals bij de meeste verzekeringen zijn er ook voor een kattenverzekering verschillende aanbieders op de markt. Dat aanbod blijft zich ook steeds verder uitbreiden. De prijzen van deze aanbieders kunnen echter erg uiteen lopen. Bovendien heeft elke verzekeraar zijn eigen dekking en voorwaarden. Door te vergelijken kiest u altijd de kattenverzekering die het beste bij u en uw kat past. Soms kiezen mensen voor de goedkoopste verzekering die ze kunnen vinden, zonder goed naar de dekking te kijken. Het is echter belangrijk dat u bij het vergelijken niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de dekking en voorwaarden van de verzekering. Anders is uw kat bij ziekte of een ongeval straks misschien minder goed verzekerd dan u misschien denkt en zit u alsnog met hoge kosten.

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van een kattenverzekering?

Bij het vergelijken van een kattenverzekering spelen verschillende factoren een rol. Aan de hand van deze factoren berekent de verzekeraar de hoogte van de premie:

  • Het ras of de kruising van uw kat
  • Het gewicht van uw kat
  • De leeftijd van uw kat
  • De gewenste dekking voor de verzekering

Voordelen van vergelijken

Misschien schrikt het vergelijken van een kattenverzekering u af, omdat u denkt dat het een tijdrovende klus is. Dit valt echter heel erg mee. Op Alpina.nl kost het vergelijken slechts een paar minuten met onze handige online vergelijkingstool. Het vergelijken van verzekering heeft een aantal voordelen. Door goed te vergelijken zorgt u ervoor dat uw kat goed verzekerd is en u tegelijkertijd niet te veel betaalt voor uw kattenverzekering. U kunt op jaarbasis veel geld besparen door aanbieders te vergelijken. Het loont daarom ook om jaarlijks even te vergelijken. De premie van een kattenverzekering wordt namelijk hoger naarmate uw kat ouder wordt. Daarom is de premie van een kitten lager dan de premie van een kat van bijvoorbeeld 7 jaar oud. De exacte verhoging per jaar is afhankelijk van (de kruising met) het ras en de actuele leeftijd van het dier, maar dit kan per verzekeraar verschillen.

Tot slot kunt u door te vergelijken de kattenverzekering kiezen die het beste bij uw (financiële) situatie past. U kunt een kattenverzekering helemaal naar eigen wens samenstellen. De meeste verzekeraars kennen een basisdekking die u zelf kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen, zoals fysiotherapie, radiotherapie en tandartskosten. Bij sommige verzekeraars kunt u ook de sterilisatie of castratie van uw dier meeverzekeren en soms zelfs de benodigde vaccinaties. Ook een reisdekking of een crematiedekking is een mogelijkheid. Deze mogelijkheden verschillen per verzekeraar.

Sluit direct een kattenverzekering af via Alpina

Een kattenverzekering kan eenvoudig op Alpina.nl Speciaal daarvoor hebben we een makkelijke online tool ontwikkelt. Voor het maken van een goede berekeningen hebben we enkel een aantal gegevens over uzelf en uw kat nodig. Aan de hand hiervan kunnen we een overzicht maken van alle aanbieders, inclusief de bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Dit aanbod kunt u vervolgens zelf vergelijken.

Heeft u de beste kattenverzekering gevonden? Dan kunt u deze gemakkelijk online afsluiten. Als u nog vragen heeft over een (katten)verzekering kunt u deze natuurlijk altijd aan ons stellen. U kunt onze verzekeringsspecialisten van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U mag ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw kattenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op