Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

4 redenen om je kat wel of niet te verzekeren

Twijfel je nog over het afsluiten van een kattenverzekering? Met een kattenverzekering ben je verzekerd voor de hoge kosten die soms komen kijken bij een medische behandeling voor jouw huisdier. Ook de castratie of sterilisatie van een kat zijn bij sommige verzekeraars gedekt. Het afsluiten van een kattenverzekering is echter niet verplicht. Je kiest zelf of je jouw kat wel of niet verzekert. Om je een handje te helpen hebben we 4 redenen om een kat wel te verzekeren en 4 redenen om een kat niet te verzekeren op een rijtje gezet. Zo kun je zelf een weloverwogen beslissing maken.

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

Kattenverzekering wel of niet kitten

Redenen om jouw kat wel te verzekeren

Je wil natuurlijk het beste voor jouw kat, maar dat hoeft niet te betekenen dat je perse een kattenverzekering moet afsluiten. Je beslist zelf of een kattenverzekering bij je persoonlijke situatie past. Hieronder delen we 4 redenen om een kat wel te verzekeren.

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

#1 Het geeft je een veilig gevoel

Het hebben van een kattenverzekering kan je een veilig gevoel geven. Dit is voor veel mensen de voornaamste reden om een kattenverzekering af te sluiten. Je bepaalt zelf welke risico’s je afdekt, hoe uitgebreid je verzekerd bent en hoeveel premie je per maand betaalt. Met een kattenverzekering betaal je een vast bedrag per maand en weet je zeker dat je de onverwachte medische kosten vergoed krijgt.

#2 Je hoeft nooit te kiezen tussen je portemonnee en je kat

Als kattenbezitter wil je natuurlijk nooit hoeven kiezen tussen je kat en de portemonnee. Helaas moet dat in de praktijk soms wel. De medische kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen, zeker als je kat ook geopereerd moet worden of dure medicijnen nodig heeft. Als je zelf geen mogelijkheid hebt om een spaarpot hiervoor achter de hand te hebben, dan is het fijn om goed verzekerd te zijn.

#3 Je hebt zelf invloed op de hoogte van de premie

Een kattenverzekering heb je al vanaf €7 per maand, afhankelijk van de verzekeraar en de dekking. Je hebt namelijk zelf invloed op de kosten van een kattenverzekering. De meeste verzekeraars hebben een basisdekking die je zelf kunt aanvullen met extra dekkingen, zoals tandartskosten, fysiotherapie, radiotherapie, crematiekosten of een reisdekking. Je bepaalt dus gedeeltelijk zelf wat je maandelijks aan premie betaalt.

#4 Jouw kat is nog jong

Het afsluiten van een kattenverzekering is het goedkoopste wanneer je kat nog jong is. Daarom is het verstandig om een kattenverzekering af te sluiten als de kat nog een kitten is. Je betaalt dan een lagere premie en vaak kun je de eerste vaccinaties en een identificatiechip ook mee verzekeren.

Redenen om je kat niet te verzekeren

Natuurlijk zijn er ook redenen om je kat niet te verzekeren:

#1 Je kat is al op leeftijd

De meeste verzekeraars hanteren een maximumleeftijd bij het verzekeren van een kat. Een kat ouder dan 11 jaar kun je vaak niet verzekeren. Bovendien wordt er bij het berekenen van de premie ook rekening gehouden met de leeftijd. Hoe ouder de kat, hoe hoger de premie. Dit is omdat het risico op ziekte en ongevallen groter wordt naarmate je kat ouder wordt.

#2 Je hebt een spaarpotje om eventuele kosten mee op te vangen

De belangrijkste reden voor het afsluiten van een kattenverzekering is het hebben van een financieel vangnet. Met een kattenverzekering dek je namelijk onverwachte hoge medische kosten. Als je zelf genoeg financiële middelen hebt om een onverwachte rekening mee te kunnen betalen, dan is het misschien niet nodig om een kattenverzekering af te sluiten. Misschien heb je zelf een spaarpotje achter de hand voor dergelijke uitgaven.

#3 Je kat is al ziek

Het heeft helaas geen zin om een kattenverzekering af te sluiten als jouw kat op dit moment al ziek is. Veel verzekeraars kennen namelijk een wachttijd van 30 dagen. Dat betekent dat de verzekering pas 30 dagen na het afsluiten ingaat. Tijdens de wachttijd vergoedt de verzekeraar geen medische kosten die voor of tijdens de wachttijd zijn ontstaan.

#4 Je hebt liever geen vaste maandelijkse kosten

Misschien heb je liever geen extra vaste maandelijkse kosten. Als je zelf geld opzij zet om eventuele rekeningen te betalen mocht jouw kat ziek of gewond raken, dan kun je ook besluiten om geen kattenverzekering af te sluiten. Dit is ook gunstig als de kat inderdaad geen of maar weinig medische zorg nodig heeft. Dit kun je natuurlijk niet van te voren weten, want een kat kan op ieder moment ziek worden. Toch is het mooi meegenomen als dit inderdaad niet het geval is.

Sluit direct een kattenverzekering af via Alpina

Heb je besloten dat een kattenverzekering de juiste keuze is voor jou en je kat? Dan kun je op Alpina.nl direct de premie berekenen. Hiervoor vul je enkele persoonsgegevens en gegevens over je kat in, in onze online vergelijkingstool. Aan de hand hiervan kunnen we je een overzicht geven van alle aanbieders met een passende kattenverzekering. Heb je nog vragen over het afsluiten van een kattenverzekering? Neem dan vooral contact met ons op!

Bereken direct de premie van je kattenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op