4 redenen om je kat wel of niet te verzekeren

Twijfelt u nog over het afsluiten van een kattenverzekering? Met een kattenverzekering bent u verzekerd voor de hoge kosten die soms komen kijken bij een medische behandeling voor uw huisdier. Ook de castratie of sterilisatie van uw kat zijn bij sommige verzekeraars gedekt. Het afsluiten van een kattenverzekering is echter niet verplicht. U kiest zelf of u uw kat wel of niet verzekert. Om u een handje te helpen hebben we 4 redenen om uw kat wel te verzekeren en 4 redenen om uw kat niet te verzekeren om een rijtje gezet. Zo kunt u zelf een weloverwogen beslissing maken.

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

#1 Het geeft u een veilig gevoel

Het hebben van een kattenverzekering kan u een veilig gevoel geven. Dit is voor veel mensen de voornaamste reden om een kattenverzekering af te sluiten. U bepaalt zelf welke risico’s u afdekt, hoe uitgebreid u verzekerd bent en hoeveel premie u per maand betaalt. Met een kattenverzekering betaalt u een vast bedrag per maand en weet u zeker dat u de onverwachte medische kosten vergoed krijgt.

#2 U hoeft nooit te kiezen tussen uw portemonnee en uw kat

Als kattenbezitter wilt u natuurlijk nooit hoeven kiezen tussen uw kat en uw portemonnee. Helaas moet dat in de praktijk soms wel. De medische kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen, zeker als uw kat ook geopereerd moet worden of dure medicijnen nodig heeft. Als u zelf geen mogelijkheid heeft om een spaarpot hiervoor achter de hand te hebben, dan is het fijn om goed verzekerd te zijn.

#3 U heeft zelf invloed op de hoogte van de premie

Een kattenverzekering heeft u al vanaf €7 per maand, afhankelijk van de verzekeraar en de dekking. U heeft namelijk zelf invloed op de kosten van een kattenverzekering. De meeste verzekeraars hebben een basisdekking die u zelf kunt aanvullen met extra dekkingen, zoals tandartskosten, fysiotherapie, radiotherapie, crematiekosten of een reisdekking. U bepaalt dus gedeeltelijk zelf wat u maandelijks aan premie betaalt.

#4 Uw kat is nog jong

Het afsluiten van een kattenverzekering is het goedkoopste wanneer uw kat nog jong is. Daarom is het verstandig om een kattenverzekering af te sluiten als uw kat nog een kitten is. U betaalt dan een lagere premie en vaak kunt u de eerste vaccinaties en een identificatiechip ook mee verzekeren.

Redenen om uw kat niet te verzekeren

Natuurlijk zijn er ook redenen om uw kat niet te verzekeren:

#1 Uw kat is al op leeftijd

De meeste verzekeraars hanteren een maximumleeftijd bij het verzekeren van een kat. Een kat ouder dan 11 jaar kunt u vaak niet verzekeren. Bovendien wordt er bij het berekenen van de premie ook rekening gehouden met de leeftijd. Hoe ouder de kat, hoe hoger de premie. Dit is omdat het risico op ziekte en ongevallen groter wordt naarmate uw kat ouder wordt.

#2 U heeft een spaarpotje om eventuele kosten mee op te vangen

De belangrijkste reden voor het afsluiten van een kattenverzekering is het hebben van een financieel vangnet. Met een kattenverzekering dekt u namelijk onverwachte hoge medische kosten. Als zelf genoeg financiële middelen heeft om een onverwachte rekening mee te kunnen betalen, dan is het misschien niet nodig om een kattenverzekering af te sluiten. Misschien heeft u zelf een spaarpotje achter de hand voor dergelijke uitgaven.

#3 Uw kat is al ziek

Het heeft helaas geen zin om een kattenverzekering af te sluiten als uw kat op dit moment al ziek is. Veel verzekeraars kennen namelijk een wachttijd van 30 dagen. Dat betekent dat de verzekering pas 30 dagen na het afsluiten ingaat. Tijdens de wachttijd vergoedt de verzekeraar geen medische kosten die voor of tijdens de wachttijd zijn ontstaan.

#4 U heeft liever geen vaste maandelijkse kosten

Misschien heeft u liever geen extra vaste maandelijkse kosten. Als u zelf geld opzij zet om eventuele rekeningen te betalen mocht uw kat ziek of gewond raken, dan kunt u ook besluiten om geen kattenverzekering af te sluiten. Dit is ook gunstig als uw kat inderdaad geen of maar weinig medische zorg nodig heeft. Dit kunt u natuurlijk niet van te voren weten, want een kat kan op ieder moment ziek worden. Toch is het mooi meegenomen als dit inderdaad niet het geval is.

Sluit direct een kattenverzekering af via Alpina

Heeft u besloten dat een kattenverzekering de juiste keuze is voor u en uw kat? Dan kunt u op Alpina.nl direct de premie berekenen. Hiervoor vult u enkele persoonsgegevens en gegevens over uw kat in, in onze online vergelijkingstool. Aan de hand hiervan kunnen we u een overzicht geven van alle aanbieders met een passende kattenverzekering. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een kattenverzekering? Neem dan vooral contact met ons op!

Bereken direct de premie van uw kattenverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 09-05-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op