Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is een motorverzekering zonder motorrijbewijs mogelijk?

U bent bezig met het halen van uw motorrijbewijs. Het gaat hartstikke goed en u verwacht met een maandje af te rijden. U hebt zelfs al een mooie motorfiets op het oog. U besluit niet te wachten en de motorfiets direct aan te schaffen. Maar hoe zit het nu met uw motorverzekering? Kunt u deze wel afsluiten zonder een geldig rijbewijs? Alpina legt het voor u uit.

Consequenties motorrijden zonder motorverzekering

Heeft u geen motorrijbewijs en besluit u toch te gaan rijden op uw motor? Dan loopt u een groot risico. Wanneer u nu schade rijdt, moet u zelf opdraaien voor de aan deze schade verbonden kosten. Dit geldt zowel voor de kosten aan uzelf als aan een ander. Deze kosten kunnen fors oplopen.

Besluit u te gaan rijden zonder rijbewijs terwijl u wel verzekerd bent? Dan keert de verzekering alsnog niet uit. Rijdt er iemand anders op uw motor die wel een rijbewijs heeft? Dan keert de verzekering de gemaakte schade wel uit.

motorverzekering zonder rijbewijs

Waarom een motorverzekering afsluiten?

Met een motorverzekering bent u er in ieder geval ‘van verzekerd’ dat schade aan anderen wordt vergoed. Als u een Allrisk verzekering kiest, bent u er ook zeker van dat schade aan u wordt vergoed (uitzonderingen daar gelaten).

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

WA-verzekering

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is de minimale verzekering die u dient af te sluiten. Met deze verzekering is alleen schade gedekt die door u is ontstaan bij anderen.

WA beperkte cascoverzekering

Met de WA beperkte cascoverzekering bent u in sommige gevallen ook verzekerd voor schade aan uw eigen motor. Dit kan schade zijn die ontstaan is door brand, ontploffing, storm/noodweer, aanrijding met loslopende dieren en diefstal. Hierbij is eveneens schade die u veroorzaakt bij een ander gedekt. Wist u dat deze verzekering soms ook ziet op gevallen waarbij u de motor niet bestuurt? Misschien heeft u de motor ergens gestald en vat uw motor brand. In dit geval is de ontstane schade aan anderen gedekt. Let wel op: dit kan per verzekeraar verschillen.

Allrisk verzekering

Met de Allrisk verzekering is vrijwel alle schade gedekt. Hierbij is dus ook de schade aan uw eigen motor gedekt wanneer u de schuldige bent geweest in een aanrijding.

Welke verzekering is het best voor u?

Wanneer u een motorverzekering wilt afsluiten en geen rijbewijs heeft, moet u rekening houden met een aantal zaken. Zo bent u nooit gedekt als u besluit toch te rijden op uw motor. Staat uw motor ergens gestald? Of wordt uw motor af en toe door een ander bereden?

Dan is de WA beperkte cascoverzekering de meest logische keuze. Hiermee bent u gedekt wanneer uw gestald is en wanneer iemand anders erop rijdt.

Motorverzekering afsluiten? Welkom bij Alpina

Sluit nu uw motorverzekering af bij Alpina. Bij Alpina heeft u altijd de best mogelijke dekking voor de scherpste prijs. Het enige wat u hoeft te doen is uw gegevens invullen op onze website en wij geven u direct een offerte voor de premie.

Heeft u vragen over het afsluiten van uw verzekering? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op