800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat dekt een all Risk motorverzekering?

Je bent zuinig op je motor, dus wil je een verzekering waar je op terug kunt vallen bij schade als er toch iets gebeurt. De all risk motorverzekering is een verstandige keuze. Bij schade aan jouw motor keert de verzekering uit. Bij welke verzekeringsmaatschappij je de verzekering afsluit is een kwestie van vergelijken en de motorverzekering met de ruimste dekking en de laagste prijs sluit je af.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

WA Beperkt Casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

WA Volledig Casco (All-Risk)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor
allrisk motorverzekering

Wanneer keert de all risk verzekering uit?

Schade door jouw motor waar jij aansprakelijk voor bent, keert de verzekeraar uit. De schade ontstaan aan jouw eigen motor draagt jouw verzekeraar ook. Hetzelfde geldt voor schade door bijvoorbeeld diefstal, vandalisme en storm. Het is de ruimste verzekeringsvorm. Zelf wanneer u met de motor langs de file rijdt en het gaat mis, keert de verzekering uit. Mits u zich aan deze gedragsregels houdt.
De beperktere WA en de WA beperkt casco zijn goedkoper, maar je krijgt ook minder voor je geld. Bij schade veroorzaakt door een ander, keert de all risk verzekering ook jouw schade uit. De verzekeraar zorgt vervolgens voor het verhalen van het schadebedrag op de veroorzaker van de schade.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kun je niet beter altijd kiezen voor de all risk?

Met de all risk verzekering bescherm je jouw motor met de best mogelijke verzekering, maar toch is het niet altijd de juiste keuze. De hoogte van de premie is namelijk het struikelblok. Je gaat geen premie van een paar honderd euro per jaar betalen voor een motor met nog maar een geringe waarde. Bij schade wordt er namelijk uitgegaan van de dagwaarde. Je krijgt normaal gesproken niet meer dan de dagwaarde uitgekeerd. Bij het vergelijken zet je de hoogte van de premie af tegen de dekking die je ervoor krijgt. Voor een oude motor met een lage waarde kun je waarschijnlijk beter kiezen voor de WA motorverzekering.

Wat is de waarde van jouw motor?

Bij het berekenen van de premie wordt er gevraagd naar twee waarden, namelijk de dagwaarde en de nieuwwaarde. De waarde hoef je niet zelf op te zoeken. Aan de hand van het kenteken wordt deze automatisch ingevuld. Deze bedragen spelen bij de all risk dekking een belangrijke rol. De premie is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de oorspronkelijke waarde van de motor (nieuwwaarde) en de huidige geschatte waarde (dagwaarde). Accessoires kun je apart in de vergelijking opnemen. Het gaat om toevoegingen die niet standaard op de motor zaten toen deze uit de fabriek rolde.

Door het vergelijken krijg je de all risk verzekering tegen de laagste premie. Dit kan jou een besparing van honderden euro’s per jaar opleveren.

Dekkingen:

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op