Wordt schade veroorzaakt door een verstopt riool gedekt door de opstalverzekering?

U komt thuis na een middag winkelen en ruikt ineens een nare lucht in huis. U gaat op onderzoek uit en komt erachter dat uw riool verstopt zit en er een leiding geknapt is. Een erg vervelende situatie. U moet een ontstoppingsdienst bellen en u zit nog een tijd met de nare lucht in huis. Wordt de schade die u aan het riool heeft vergoed door de verzekeraar? In dit artikel gaan we in op de Opstalverzekering riool verstopt. Wordt de schade vergoed? En waar moet u op letten. Dat leest u hieronder!

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Opstalverzekering riool, welke lekkage schade wordt er vergoed?

Er zijn verschillende soorten lekkage schades denkbaar, zoals waterschade. Uw verzekeraar vergoedt alleen niet alle waterschade. Waterschade die ontstaat door leidingbreuk, verstopping, neerslag, waterbed, ijskast en aquarium wordt door de meeste verzekeraars wel vergoedt. De gevolgen van uw verstopte of kapotte riool komen dus over het algemeen wel in aanraking voor vergoeding.

Er zijn ook een aantal oorzaken die lekkage of waterschade veroorzaken die de verzekeraar niet vergoedt. Bijvoorbeeld; slechte kitnaden, open ramen, grondwater en dijkdoorbraak. Deze soorten schades zijn of goed te voorkomen of komen zo weinig voor dat u zich er weinig zorgen om hoeft te maken.

Hoe kunt u schade aan uw riool claimen bij uw opstalverzekering?

Als u te maken krijgt met schade aan uw riool dan kunt u dit melden bij uw verzekeraar. U doet er goed aan om de schade zo snel mogelijk te melden bij uw verzekeraar. U claimt schade door een schadeformulier in te vullen. U kunt over het algemeen het schadeformulier downloaden op de website van uw verzekeraar. Kunt u het schadeformulier niet vinden? Dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de verzekeraar.

U helpt uw verzekeraar door foto’s te maken van de schade en deze mee te sturen. Op die manier kan uw verzekeraar goed inschatten wat de schade is en u het juiste bedrag uitkeren. Ook kan het in dit geval zijn dat er een schade-expert langskomt om de schade te bekijken en op te nemen. De expert zal dan vaststellen hoe hoog de schade is en wat de verzekeraar u kan uitkeren.

Sluit uw opstalverzekering riool af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een opstalverzekering riool af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen bieden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze opstalverzekering riool? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 11-10-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op