800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wordt schade veroorzaakt door een verstopt riool gedekt door de opstalverzekering?

Je komt thuis na een middag winkelen en ruikt ineens een nare lucht in huis. Je gaat op onderzoek uit en komt erachter dat jouw riool verstopt zit en er een leiding geknapt is. Een erg vervelende situatie. Je moet een ontstoppingsdienst bellen en je zit nog een tijd met de nare lucht in huis. Wordt de schade die je aan het riool hebt, vergoed door de verzekeraar? In dit artikel gaan we in op de Opstalverzekering als het riool verstopt is. Wordt de schade vergoed? En waar moet je op letten. Dat lees je hieronder!

Opstalverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

opstalverzekering lekkage

Wat is een opstalverzekering?

Een woonhuisverzekering wordt in verzekeringstermen opstalverzekering genoemd. Met een opstalverzekering dek je jezelf tegen schade aan jouw huis. Het gaat hierbij om alle onroerende zaken. Denk aan de muren, plafond, leidingen en de inbouwkeuken. Het hangt er wel vanaf hoe de schade aan het huis is ontstaan. Ontstaat het door roekeloosheid of nalatig onderhoud, zal jouw verzekeraar niet uitkeren.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Opstalverzekering riool, welke lekkage schade wordt er vergoed?

Er zijn verschillende soorten lekkage schades denkbaar, zoals waterschade. Jouw verzekeraar vergoedt alleen niet alle waterschade. Waterschade die ontstaat door leidingbreuk, verstopping, neerslag, waterbed, ijskast en aquarium wordt door de meeste verzekeraars wel vergoedt. De gevolgen van een verstopte of kapotte riool komen dus over het algemeen wel in aanraking voor vergoeding.

Er zijn ook een aantal oorzaken die lekkage of waterschade veroorzaken die de verzekeraar niet vergoedt. Bijvoorbeeld; slechte kitnaden, open ramen, grondwater en dijkdoorbraak. Deze soorten schades zijn of goed te voorkomen of komen zo weinig voor dat je er weinig zorgen om hoeft te maken.

Hoe kun je schade aan jouw riool claimen bij een opstalverzekering?

Als je te maken krijgt met schade aan het riool dan kun je dit melden bij jouw verzekeraar. Je doet er goed aan om de schade zo snel mogelijk te melden bij de verzekeraar. Je claimt schade door een schadeformulier in te vullen. Je kunt over het algemeen het schadeformulier downloaden op de website van jouw verzekeraar. Kun je het schadeformulier niet vinden? Dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met de verzekeraar.

Je helpt jouw verzekeraar door foto’s te maken van de schade en deze mee te sturen. Op die manier kan de verzekeraar goed inschatten wat de schade is en je het juiste bedrag uitkeren. Ook kan het in dit geval zijn dat er een schade-expert langskomt om de schade te bekijken en op te nemen. De expert zal dan vaststellen hoe hoog de schade is en wat de verzekeraar je kan uitkeren.

Sluit jouw opstalverzekering riool af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweeg je een opstalverzekering riool af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je de beste verzekeringen bieden. Heb je nog twijfels of vragen over onze opstalverzekering riool? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor jouw opstalverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op