Hoe kan ik mijn quad verzekeren die ik voor de landbouw gebruik?

Een quad wordt niet alleen voor plezier gebruikt, maar ook steeds vaker voor de landbouw. Een quad is snel, behendig, kan elke terrein aan en is vaak compact. Hierdoor komt een quad goed van pas als landbouwvoertuig. Verzekeraars zijn echter niet heel happig om een quad die voor de landbouw wordt gebruikt te verzekeren. Dit komt doordat er vaker ongelukken mee gebeuren. Op Alpina.nl leest u alles over het verzekeren van een landbouw quad.

Quadverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Heeft een landbouw quad een kenteken?

Of een quad een kenteken nodig heeft, is afhankelijk van het type quad dat u heeft. Een quad die is goedgekeurd als driewielige motorvoertuig of als personenauto moet een kenteken hebben. Een quad die is goedgekeurd als landbouw- of bostrekker heeft geen kenteken nodig.

Let op: Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het rijden op de openbare weg met een (land)bouw trekker. Er is nu een kentekenplicht voor landbouwvoertuigen. Om te controleren of uw quad een kenteken nodig heeft, kunt u de keuzehulp van de RDW gebruiken. Door een aantal vragen over uw voertuig te beantwoorden komt u er vanzelf achter of uw quad registratieplicht heeft.

Hoe kan ik een landbouw quad verzekeren?

Als u met de landbouwquad op de openbare weg wilt rijden zult u hem moeten verzekeren. Zoals gezegd willen niet alle verzekeraars een quad die dient als landbouwvoertuig verzekeren. Er zijn echter altijd verzekeraars die dit geen probleem vinden. Met onze vergelijkingstool kunt u achterhalen bij welke verzekeraar u terecht kunt voor uw quadverzekering. Vul een aantal gegevens in over uw persoonlijke situatie en uw quad, zoals het gewicht van de quad, uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren dat u heeft en de dekking die u voor uw quadverzekering wilt. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeringen die aan uw wensen voldoen.

Wat zijn de regels voor een quad als landbouwvoertuig

De eigenaar moet minimaal 16 jaar oud zijn en een rijbewijs T hebben. De maximumsnelheid op de openbare weg is 25 km/u voor een landbouw quad.  De quad heeft geen kenteken nodig en u hoeft geen helm op. Als u een quad als landbouwvoertuig wilt gebruiken moet u aan kunnen tonen dat u een landbouwer of agrariër bent. Wanneer u langere stukken dan 10 km rijdt op de openbare weg, is het soms al lastig aantonen dat u landbouwer bent. Er is bestaat geen keuring bij RDW voor het gebruik als landbouwvoertuig.

Sluit een verzekering af voor uw quad via Alpina

Bent u op zoek naar een passende verzekering voor uw landbouw quad? Bij Alpina hebben we een verzekering voor elke quad. Bovendien kunt u de verzekering heel makkelijk online afsluiten en in de meeste gevallen is er ook meteen dekking. De polis van de quadverzekering krijgt u per post opgestuurd.

Bekijk ook eens de veelgestelde vragen over een quadverzekering.

Bereken direct de premie voor een quadverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 28-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op