800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Tijdelijke autoverzekering op chassisnummer: kan dat?

Een autoverzekering sluit u in de meeste gevallen af op het kenteken van uw auto. Bovendien heeft de standaard autoverzekering een looptijd van een jaar, waarna deze kan worden verlengd of beëindigd.  Het kan echter voorkomen dat u een nog geen kenteken heeft, maar wel al in een auto moet rijden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u een auto uit het buitenland importeert. Deze moet u laten keuren door de RDW, voordat u een Nederlands kenteken krijgt. Zonder kenteken mag u echter niet op de openbare weg rijden, dus ook niet naar de keuringslocatie. In dat geval kunt u een tijdelijke autoverzekering afsluiten op basis van het chassisnummer.

Op dit moment hebben wij geen mogelijkheden om een auto op chassisnummer te verzekeren

tijdelijke autoverzekering chassisnummer

Waarom tijdelijke autoverzekering op chassisnummer?

Als u een auto uit het buitenland importeert, laat u deze eerst keuren door de RDW, voordat u een Nederlands kenteken krijgt. Ook als u de auto naar een RDW keuringsstation rijdt, moet deze verzekerd zijn. U moet dus eerst een tijdelijke autoverzekering afsluiten. De tijdelijke autoverzekering is 1 of 15 dagen geldig. Wanneer u naar de keuring van de RDW moet, kunt u de 1-daagse verzekering afsluiten. Gaat u het voertuig exporteren kunt u de 15-daagse dekking kiezen. In deze 15 dagen kunt u met uw auto zorgeloos rijden in heel Europa. Na 15 dagen vervalt automatisch de dekking.

Hoe werkt het verzekeren op chassisnummer?

Een chassisnummer is een unieke code waaraan uw voertuig geïdentificeerd kan worden. Het nummer wordt op het chassis/frame van de auto gegraveerd, vandaar de naam, hoewel we ook wel spreken van framenummer of voertuigidentificatienummer (VIN). Dit nummer zorgt er voor dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen de vele auto’s die er wereldwijd rondrijden. Het chassisnummer is dus niet gekoppeld aan uw autoverzekering, maar aan uw auto. Het chassisnummer is ook gekoppeld aan uw kentekenbewijs. Doordat het nummer uniek is,  kunt u bij sommige verzekeraars een tijdelijke autoverzekering afsluiten aan de hand van het chassisnummer van uw auto. Dit is bijvoorbeeld handig als u de auto importeert. Mocht er een ongeval plaatsvinden of schade zijn, dan kan de verzekeraar aan de hand van het chassisnummer ziet dat het inderdaad om de verzekerde auto gaat.

Waar kan ik een auto verzekeren op basis van het chassisnummer?

U kunt niet bij iedere verzekeraar een tijdelijke autoverzekering op het chassisnummer afsluiten. Ook via Alpina hebben we momenteel geen mogelijkheden hiervoor. Heeft u al een autoverzekering lopen? Dan kunt u bij uw huidige autoverzekeraar informeren of het mogelijk is om de nieuwe auto bij hen te verzekeren met het chassisnummer. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn er een aantal andere verzekeraars waar u terecht kunt. Uw verzekeraar kan u misschien wel helpen met het vinden van de juiste mogelijkheid,

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een (tijdelijke) autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen. Zij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt uw vraag ook altijd stellen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw tijdelijke autoverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op