Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

persoon doet truc op ski's
Home Blog Wintersportverzekering

Wintersportverzekering: veilig de sneeuw in

08 feb 2024
3 min leestijd

Wintersportliefhebbers opgelet! Sta je op het punt om naar de besneeuwde bergen te vertrekken voor een onvergetelijke skivakantie? In deze blog lees je alles wat je moet weten om met een gerust hart op wintersport te gaan.

Wintersport is een hoogtepunt van het jaar voor velen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Een goede reisverzekering biedt voor jou en of je gezin dekking voor onvoorziene gebeurtenissen, zodat je met volle teugen kunt genieten.

Waarom een wintersportverzekering?

De wintersportdekking is geen op zichzelf staande verzekering, maar een aanvulling op je reisverzekering. Met een dekking voor bijzondere sporten ben je verzekerd voor schade tijdens de beoefening van wintersport, bergsport, luchtsport of risicovolle watersport (zoals rafting). Sleeën, schaatsen, langlaufen en duiken zijn standaard verzekerd. Naast de dekking bijzondere sporten heb je ook aanvullende dekkingen voor onder andere bagage, pech op reis en medische behandeling. 

Waar moet je op rekenen?

Met de dekking bijzondere sporten ben je tijdens de wintersport verzekerd voor: 

  1. Hulpverlening tijdens wintersport: bij ongevallen of ziekte op de piste.
  2. Skipassen, skilessen en huur van ski- en snowboardmateriaal: indien je door een ongeval of ziekte niet meer kunt wintersporten. 
  3. Kosten voor opsporing en redding: als je off-piste gaat skiën of snowboarden.   

Waarom een aanvullende dekking voor wintersport?

Stel je voor, je glijdt ongelukkig uit op de piste en breekt je been. De medische kosten in populaire wintersportlanden, zoals Oostenrijk of Zwitserland, kunnen aanzienlijk hoger zijn dan in Nederland. Met een aanvullende dekking voor medische kosten op je doorlopende reisverzekering worden deze extra kosten gedekt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over financiële lasten in een toch al vervelende situatie.

Kies voor Europa of werelddekking

Bij het afsluiten van je reisverzekering kun je kiezen tussen Europadekking of werelddekking. Europadekking omvat alle Europese landen, inclusief specifieke gebieden zoals de Azoren, Canarische Eilanden, en meer. Met Werelddekking ben je wereldwijd verzekerd, inclusief de Nederlandse Antillen.

Alpina’s advies: doorlopende reisverzekering voor zorgeloos reisplezier

Wil je met een gerust hart op vakantie? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering, aangevuld met de wintersportdekking. Zo ben je uitgebreid beschermd bent tegen onvoorziene gebeurtenissen. Vergeet niet om de dekkingen zorgvuldig te kiezen, zodat ze perfect aansluiten bij jouw reisplannen. 

Bereken direct de premie voor een doorlopende reisverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op