Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

ondernemersverzekering

Ondernemersverzekering

Bereken direct de premie voor een ondernemersverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Als ondernemer zet u zich elke dag in om uw onderneming tot een succes te maken. Om onbezorgd te kunnen ondernemen is het belangrijk dat u de juiste verzekeringen afsluit voor uw bedrijf. U staat er misschien niet graag bij stil, maar u kunt altijd een ongeluk krijgen of onverwachts ziek worden. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor uw persoonlijke financiële situatie en dus ook voor uw onderneming. Er zijn verschillende ondernemersverzekeringen die u kunt afsluiten. Omdat elk bedrijf anders is, moet u zelf bepalen welke risico’s u voor uzelf, uw bedrijf en uw medewerkers wilt verzekeren.

Welke verzekeringen kan ik als ondernemer afsluiten?

Er zijn veel ondernemersverzekeringen, waardoor het niet zo gek is dat u af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Veelvoorkomende verzekeringen voor een ondernemer zijn bijvoorbeeld:

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u zich van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Uw inkomen wordt beschermd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Met deze verzekering kunt u uw inkomensachteruitgang beperken en heeft u meer financiële zekerheid voor uw onderneming.

Gebouwenverzekering

Met de gebouwenverzekering verzekert u uw bedrijfspand. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om schade door brand, neerslag, stom, lekkage, inbraak, een vallend voorwerp of een botsing. Het verzekerd bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde (herstelkosten) van het gebouw.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wanneer u of één van uw medewerkers schade aan (spullen van) een ander veroorzaakt, kan diegene een schadevergoeding eisen. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen dit soort kosten. Zowel zaakschade als personenschade vallen hieronder. Zaakschade is schade door verlies of beschadiging van spullen. Personenschade is schade door letsel of overlijden.

Ongevallenverzekering

Met de ongevallenverzekering voor werknemers verzekert u ongevallen op het werk en tijdens woon- werkverkeer. Wanneer een werknemer door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt, keert deze verzekering eenmalig een bedrag uit. Deze verzekering sluit u specifiek af voor uw werknemers. Onder werknemers vallen ook ingehuurde krachten zoals stagiairs en uitzendkrachten.

Rechtsbijstandverzekering

Met de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven bent u verzekerd van professionele rechtshulp wanneer bijvoorbeeld een meningsverschil, met een klant of de overheid, leidt tot een juridisch probleem. U bepaalt zelf voor welke juridische problemen u zich verzekert. Standaard bent u verzekerd voor rechtshulp voor het verhalen van zaak- of personenschade. Ook geschillen over de uitoefening van ondernemersactiviteiten zijn gedekt. Daarnaast kunt u kiezen voor een extra uitgebreide variant en kunt u een rechtsbijstandverzekering aanvullen met de dekkingen: agrarisch, verkeer en incassobijstand.

Zakelijke autoverzekering

Alle eigenaren van een auto zijn wettelijk verplicht om hun auto te verzekeren, vanaf het moment dat het kenteken op naam staat. Dit geldt uiteraard ook voor auto’s die zakelijk gebruikt worden. De WA-verzekering is het belangrijkste en verplichte onderdeel van de zakelijke autoverzekering. De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze dekking zorgt ervoor dat de schade gecompenseerd wordt aan de tegenpartij wanneer u aansprakelijk bent.

Inventaris- en goederenverzekering

Een inventaris- en goederenverzekering is een verzekering waarmee u de inventaris en goederen van uw onderneming kunt verzekeren. Een verzekeraar maakt onderscheid tussen de inventaris en de goederen van een bedrijf. Uw inventaris zijn zaken als bureaus, computers en kantoorbenodigdheden, maar ook aan speciale machines en misschien ook voorraden. Onder goederen wordt uw handelsvoorraad verstaan. Dit zijn alle grond- en hulpstoffen die u gebruikt om uw eindproduct te maken.

Welke ondernemers verzekeringen heb ik nodig?

Er is een ontzettend groot aanbod aan zakelijke verzekeringen, waardoor het soms lastig is om te bepalen welke verzekeringen u nou écht nodig heeft. Bij het kiezen van verzekeringen is het daarom van belang dat u bepaalt welke risico’s u wilt verzekeren. U hoeft niet alle risico’s te verzekeren. Sommige risico’s kunt u misschien zelf dragen, omdat u daar financieel de ruimte voor heeft. Welke risico’s u het beste kunt verzekeren is afhankelijk van uw onderneming, uw financiële draagkracht en de branche waarin u opereert.

U kunt al uw ondernemersverzekeringen samen afsluiten. Dit noemen we het MKB totaalpakket. Het voordeel van het MKB totaalpakket is dat u één aanspreekpunt heeft voor alle zakelijke verzekeringen. Daarnaast is de dekking van de verschillende verzekeringen op elkaar afgestemd. Hierdoor is er geen overlap tussen de verzekeringen. Wanneer u een verzekeringspakket afsluit, profiteert u van pakketkorting, waardoor u minder kwijt bent voor uw zakelijke verzekeringen.

Welke verzekeringen zijn verplicht voor een ondernemer?

De enige ondernemersverzekering die verplicht is, is een ziektekostenverzekering. Als ondernemer bent u namelijk, net als iedereen, verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Het verplichte basispakket van een zorgverzekering vergoedt de standaardzorg, zoals bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek.

Hoewel de meeste ondernemersverzekeringen dus niet verplicht zijn, kunnen sommige wel een prettige aanvulling zijn. Zo is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven bijvoorbeeld een handige verzekering, omdat aansprakelijkheidsschade vaker voorkomt dan u misschien denkt. U kunt zelf helemaal uw ondernemersverzekering samenstellen en afsluiten. Zo weet u zeker dat uw onderneming goed verzekerd is.

Ondernemers-
verzekering ZZP

Als ZZP’er zijn er verschillende risico’s om rekening mee te houden. Niet alleen heeft u waarschijnlijk te maken met veel verschillende stakeholders, zoals bijvoorbeeld leveranciers en debiteuren, maar ook zit een ongeluk in een klein hoekje. Juist als zelfstandige is het fijn om goed verzekerd te zijn, zodat u niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Welke verzekeringen u het beste kunt afsluiten is afhankelijk van uw beroep en persoonlijke situatie. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of een rechtsbijstandverzekering. U bepaalt zelf welke risico’s u wilt verzekeren.

Ondernemers-
verzekering kosten

De kosten voor een ondernemersverzekering verschillen per verzekering. Met onze handige online vergelijker kunt u direct de premie van verschillende verzekeringen berekenen. Als u meerdere ondernemersverzekeringen tegelijkertijd afsluit in een MKB Totaalpakket krijgt u bovendien pakketkorting. Het belangrijkste is dat u zelf beslist welke risico’s u financieel zelf kunt dragen en welke u liever verzekert. Zo weegt u de kosten van de verzekering op tegen het financiële risico dat u loopt. Vooral startende ondernemers hebben vaak nog geen buffer opgebouwd om hoge kosten na schade of ziekte mee op te vangen. Dan is het fijn om goed verzekerd te zijn, zodat u geen grote verliezen lijdt.

Ondernemers-
verzekering vergelijken

Als u net start als ondernemer zijn er een heleboel zaken die u moet regelen. Een belangrijk onderdeel zijn uw verzekeringen. Als startende ondernemer wilt u uw onderneming natuurlijk goed beschermen. Voordat u start met afsluiten kunt u eerst verschillende ondernemersverzekeringen vergelijken. U beslist eerst welke ondernemersverzekeringen u wilt afsluiten. Vervolgens kunt u met onze handige online vergelijker deze verzekeringen online vergelijken bij verschillende aanbieders. Zo berekent u alvast een indicatie voor de maandelijkse premie. Bent u tevreden met het aanbod? Dan kunt u de verzekering(en) direct afsluiten.

Bereken direct de premie voor een ondernemersverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op