800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Ben ik aansprakelijk voor schade die mijn huisdieren aanrichten?

Vaak zijn onze huisdieren lieve beesten die alleen maar leuke en grappige dingen doen en ons gehoorzamen. Het kan echter ook voorkomen dat je hond spontaan op de poten van jouw nieuwe bankstel gaat kauwen. Of dat je kat bij de buren naar binnen sluipt en in de nieuwe gordijnen van de buurvrouw naar boven klimt. Hoe zit het met dit soort schades? En zijn deze gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering?

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

aansprakelijkheidsverzekering huisdieren

Mijn hond heeft mijn bankstel vernield

Een wa-verzekering biedt geen dekking voor schade van je eigen hond, kat of ander huisdier aan je eigen spullen. Je hebt namelijk zelf de beslissing gemaakt om een huisdier te nemen en volgens de verzekeraars is dit het risico dat je daarbij loopt. Ook veel inboedelverzekeringen bieden hier geen dekking voor, maar dit kan verschillen per aanbieder. Je kunt dit nalezen in de voorwaarden van de betreffende verzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Onze kat heeft de gordijnen van de buren vernield

Anders wordt het wanneer jouw huisdieren bij anderen schade aanrichten. Je kat kan bijvoorbeeld naar binnen lopen bij de buren en hier schade aanrichten. Aangezien je de eigenaar bent van het huisdier ben je vaak aansprakelijk voor de schade die het huisdier bij anderen aanricht. Dit is risicoaansprakelijkheid.

Biedt een wa-verzekering dekking voor alle schade die mijn hond (of ander huisdier) veroorzaakt?

De meest aansprakelijkheidsverzekeringen bieden dekking voor schade die je hond of kat aan anderen toebrengt. De wa-verzekering biedt doorgaans ook dekking voor schade door andere kleine huisdieren aan derden.

Anders wordt het wanneer je grotere huisdieren, zoals bijvoorbeeld paarden, hebt. Er zijn verzekeraars die dit niet zonder meer meenemen in de dekking. Of verzekeraars die bijvoorbeeld maar tot een bepaald aantal paarden kunnen verzekeren. De reden hiervan is dat grotere dieren grotere schades kunnen toebrengen. Dit vergroot het risico dat de verzekeraar loopt.

Dit is altijd terug te vinden in de voorwaarden van de verzekering. Raadpleeg deze altijd goed, om vooraf te weten waar wel en waar geen dekking voor is.

Mijn hond is gebeten door een andere hond. Wat nu?

Je kunt in dit geval hebt beste contact opnemen met je rechtsbijstandverzekeraar. Deze zal de schade kenbaar maken en claimen bij de verzekeraar van de tegenpartij (de eigenaar van de andere hond). Er wordt dan gekeken naar de toedracht van het voorval en er moet vastgesteld worden wie de schuldige is. De rechtsbijstand kan je hiermee helpen.

Aansprakelijkheidsverzekering voor het hele gezin

Huisdieren zijn vaak niet de enige leden van het gezin. Bij een aansprakelijkheidsverzekering zijn niet automatisch alle leden van het gezin meeverzekerd. Heb je bijvoorbeeld kinderen? Dan moet je deze in de meeste gevallen apart meeverzekeren. Kijk voor meer informatie over gezinsaansprakelijkheid.

 

Bereken direct de premie van jouw aansprakelijkheidsverzekering

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op