Hoe zit het met de aansprakelijkheidsverzekering bij een huurwoning?

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die u of een van uw gezinsleden veroorzaakt bij een ander. Op het moment dat u een huurwoning heeft, is die ‘ander’ de verhuurder van uw woning. Het gaat hierbij dus om schade aan de huurwoning. Nu vraagt u zich misschien af: is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als ik een huurwoning heb?

Huurwoning: Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering is voor particulieren nooit verplicht, dus ook niet wanneer u in een huurwoning woont. Het wordt echter wel vaak aangeraden. Een aansprakelijkheidsverzekering kan u namelijk veel geld besparen wanneer u in een vervelende situatie terecht komt, waarbij u aansprakelijk wordt gesteld.

Wanneer u een woning huurt, woont u eigenlijk in een woning die niet van uzelf is. Als u een koopwoning heeft en schade veroorzaakt, dan is dat aan uw eigen eigendom. Als u in een huurwoning schade veroorzaakt, is dat aan het eigendom van een ander. Met een aansprakelijkheidsverzekering zorgt u ervoor dat schade die u of een van uw gezinsleden per ongeluk veroorzaakt, vergoed wordt door de verzekeraar. Daarnaast kan het gebeuren dat uw verhuurder u aansprakelijk stelt voor schade aan de woning, bijvoorbeeld voor lekkage in uw woning die vervolgens ook schade veroorzaakt bij de buren.

Welke verzekeringen moet ik nog meer afsluiten met een huurwoning?

Bent u toch bezig met het afsluiten van een verzekering? Kijk dan meteen even naar een inboedelverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat alle spullen die in uw woning staan verzekerd zijn. Een inboedelverzekering is eigenlijk de allerbelangrijkste woonverzekering, of u nou een huurwoning of een koophuis hebt. Daarnaast kunt u kijken naar een rechtsbijstandsverzekering. Een rechtsbijstandverzekering is handig op het moment dat er een geschil ontstaat tussen u en de verhuurder. Met een rechtsbijstandsverzekering heeft u altijd juridische bijstand. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus niet de enige verzekering waar u naar kunt kijken met een huurwoning.

Sluit direct een aansprakelijkheidsverzekering af!

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Na het invullen van enkele gegevens, zoals uw postcode en de gezinssamenstelling, kunt u in één oogopslag verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Als u de juiste aansprakelijkheidsverzekering heeft gevonden kunt u deze direct afsluiten! Zo heeft u altijd de beste aansprakelijkheidsverzekering en bent u ook in uw huurwoning goed verzekerd.

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden of komt u er toch niet helemaal uit met afsluiten? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. U kunt ons maandag t/m vrijdag telefonisch bereiken tussen 08:00 en 18:00 op telefoonnummer 088 – 688 37 00. U kunt ons ook een berichtje sturen via WhatsApp, e-mail of Messenger.

Bereken online de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-11-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op