Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe zit het met de aansprakelijkheidsverzekering bij een huurwoning?

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die jij of een van je gezinsleden veroorzaakt bij een ander. Op het moment dat je een huurwoning hebt, is die ‘ander’ de verhuurder van de woning. Het gaat hierbij dus om schade aan de huurwoning. Nu vraag je jezelf misschien af: is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als ik een huurwoning heb?

aansprakelijkheidsverzekering huurwoning

Kan een aansprakelijkheidsverzekering al inbegrepen zitten in de huurprijs van mijn huurwoning?

Dat kan. Een verhuurder kan verzekeringen afsluiten voor de woning en dit doorberekenen in de huurprijs. Hier zijn geen vaste regels voor. Daarom is het belangrijk dat je altijd in het huurcontract controleert welke kosten zijn inbegrepen in de huurprijs en welke niet. Anders heb je straks een dubbele aansprakelijkheidsverzekering in jouw huurwoning.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Huurwoning: Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering is voor particulieren nooit verplicht, dus ook niet wanneer je in een huurwoning woont. Het wordt echter wel vaak aangeraden. Een aansprakelijkheidsverzekering kan je namelijk veel geld besparen wanneer je in een vervelende situatie terecht komt, waarbij je aansprakelijk wordt gesteld.

Wanneer je een woning huurt, woon je eigenlijk in een woning die niet van jezelf is. Als je een koopwoning hebt en schade veroorzaakt, dan is dat aan jouw eigendom. Als je in een huurwoning schade veroorzaakt, is dat aan het eigendom van een ander. Met een aansprakelijkheidsverzekering zorg je ervoor dat schade die jij of een van je gezinsleden per ongeluk veroorzaakt, vergoed wordt door de verzekeraar. Daarnaast kan het gebeuren dat de verhuurder je aansprakelijk stelt voor schade aan de woning, bijvoorbeeld voor lekkage in de woning die vervolgens ook schade veroorzaakt bij de buren.

Welke verzekeringen moet ik nog meer afsluiten met een huurwoning?

Ben je toch bezig met het afsluiten van een verzekering? Kijk dan meteen even naar een inboedelverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Met een inboedelverzekering zorg je ervoor dat alle spullen die in jouw woning staan verzekerd zijn. Een inboedelverzekering is eigenlijk de allerbelangrijkste woonverzekering, of je nou een huurwoning of een koophuis hebt. Daarnaast kun je kijken naar een rechtsbijstandsverzekering. Een rechtsbijstandverzekering is handig op het moment dat er een geschil ontstaat tussen jou en de verhuurder. Met een rechtsbijstandsverzekering heb je altijd juridische bijstand. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus niet de enige verzekering waar je naar kunt kijken met een huurwoning.

Sluit direct een aansprakelijkheidsverzekering af!

Op Alpina.nl kun je eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Na het invullen van enkele gegevens, zoals je postcode en de gezinssamenstelling, kun je in één oogopslag verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Als je de juiste aansprakelijkheidsverzekering vindt, kan je deze direct afsluiten! Zo heb je altijd de beste aansprakelijkheidsverzekering en ben je ook in je huurwoning goed verzekerd.

Heb je nog vragen over de mogelijkheden of kom je er toch niet helemaal uit met afsluiten? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Je kunt ons maandag t/m vrijdag telefonisch bereiken tussen 08:00 en 18:00 op telefoonnummer 088 – 688 37 00. Je kunt ons ook een berichtje sturen via WhatsApp, e-mail of Messenger.

Bereken online de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op