800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wie zijn er verzekerd bij aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin?

Bij een aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin bent niet alleen u, maar ook de leden van uw gezin verzekerd in het geval van schade.

De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen schade veroorzaakt door uw aansprakelijkheid. Het kan gaan om een televisie die u bij de buren per ongeluk van het kastje af stoot. Maar u kunt ook de buurvrouw per ongeluk ongelukkig ten val brengen. Als ze bij de val de heupen breekt, kan het financieel om een grote claim gaan.

De premie is afhankelijk van de gezinssamenstelling. De aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin heeft een hogere premie dan de dekking voor een alleenstaande. Terecht ook, want een alleenstaande heeft een kleinere kans op het veroorzaken van een schade. Het grootste risico loopt een verzekeraar met een gezin met kinderen.

gezin aansprakelijkheidsverzering

Moet ik een WA-verzekering voor mijn gezin afsluiten?

De WA-verzekering en de aansprakelijkheidsverzekering worden nogal eens door elkaar gebruikt, maar ze zijn niet hetzelfde. WA betekend Wettelijke Aansprakelijkheid en komt voor bij verzekeringen van motorvoertuigen. Het is in Nederland verplicht om als kentekenhouder van een voertuig een WA-verzekering af te sluiten. De aansprakelijkheidsverzekering (AVP), biedt dekking als je schade bij iemand anders veroorzaakt. In tegenstelling tot de WA-verzekering, is de aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht. Het is echter wel aan te raden om deze verzekering af te sluiten om je financiële situatie te beschermen. De premies zijn overigens relatief laag.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Wie zijn er verzekerd bij de aansprakelijkheidsverzekering gezin?

Bij een alleenstaande dekking wordt alleen de verzekeringsnemer, logés, huisdieren en huispersoneel gedekt. Een aansprakelijkheidsverzekering voor gezin dekt in de meeste gevallen meer personen zoals je echtgenoot, of geregistreerd partner en kleine kinderen. Verder is er ook dekking voor logés, inwonende (groot- of schoon)ouders en kinderen studeren en uitwonend zijn.

Binnen de gezinsdekking valt ook de schade aan derden die wordt veroorzaakt door jouw logés. Als jouw logés schade aan jouw eigen spullen toebrengt, wordt dit niet vergoed.

Tot wanneer zijn mijn kinderen meeverzekerd?

Bij de meeste verzekeringen wordt er een maximale leeftijd aangehouden tot wanneer je je kinderen kunt meeverzekeren. Ze zijn bijvoorbeeld meeverzekerd tot hun 27e jaar. Als ze niet voor studie uitwonend zijn moeten ze een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Binnen de gezinsdekking valt ook de schade aan derden die wordt veroorzaakt door jouw logés. Als jouw logés schade aan jouw eigen spullen toebrengt, wordt dit niet vergoed.

Vallen huisdieren ook onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Huisdieren vallen voor het gevoel bij veel dierenbezitters binnen het gezin. Voor de aansprakelijkheidsverzekering in gezinsverband is dat ook het geval. Dus als de hond een fietser onderuit haalt, biedt de verzekering dekking. Klik hier voor meer informatie.

Hoe zit het met geleende spullen?

Voor schade aan gehuurde spullen biedt de aansprakelijkheidsverzekering geen dekking. Bij geleende spullen ligt het vaak anders. In de verzekering hebben de meeste verzekeraars de zogenaamde opzichtclausule opgenomen. Voor geleende spullen is er toch dekking door deze clausule. Verzekeraars kunnen wel beperkingen stellen aan het bedrag dat ze uitkeren. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar niet uitkeert als de geleende spullen stuk gaan tijdens normaal gebruik. Een grasmaaier die er tijdens het maaien om onverklaarbare reden mee stopt is vaak niet meeverzekerd. Dit wordt ook wel eigen gebrek van de grasmaaier genoemd.

Wijzigingen gezinssamenstelling

Bij gezinsuitbreiding is het belangrijk om ook even kritisch te kijken naar de aansprakelijkheidsverzekering. Hetzelfde geldt bij een echtscheiding, bij het gaan samenwonen en als de kinderen het huis uit gaan. Vergelijk ook direct even of het niet goedkoper kan.

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op