Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Schade aan auto door hittegolf: kan dat?

Een hittegolf kan voor een hoop gedoe zorgen. Zwetend op het kantoor of de bouwplaats, plakkerige nachten met weinig slaap of verbrand raken na een wandeltocht, we hebben er allemaal last van. Het houdt niet op bij mensen en dieren, ook uw auto lijdt onder de hitte. Er is een kans dat uw auto problemen krijgt en zelfs beschadigd raakt in de hitte.

schade door hittegolf

Oververhitting

De grootste boosdoener is oververhitting van de motor. Het koelsysteem van een auto moet harder werken om de motor koel te houden in de warmte. De hoeveelheid warmte die een hittegolf met zich meebrengt kan soms te veel zijn voor dit koelsysteem, zeker bij oudere auto’s. Dit leidt tot oververhitting. U kan dit op meerdere manieren voorkomen. Als eerste is goed onderhoud aan de auto belangrijk.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

U kan hier zelf een rol in nemen door de radiateur van uw auto schoon te houden en het peil van de koelvloeistof en olie te controleren. Verder kan u proberen het gebruik van de accu zo laag mogelijk te houden, vaak is de accu een knelpunt in het koelsysteem. Zaken als de airco lager afstellen of uitzetten helpt hier bij.

Wordt uw motor alsnog te warm? Geef uw auto even een pauze om schade te voorkomen, zet de auto aan de kant en open de motorkap om de warmte te laten ontsnappen. Controleer de koelvloeistof en vul deze bij indien nodig. Laat het motorblok wel eerst goed afkoelen! Als de motor nog warm is, kan de vloeistof met grote kracht naar buiten komen en brandwonden veroorzaken.  Heeft u helemaal geen koelvloeistof meer? Ga dan niet rijden en bel direct de wegenwacht. Schade met deze oorzaak wordt in de meeste gevallen alleen bij een All-risk autoverzekering gedekt!

Lakschade

Vogelpoep en andere zaken die op de motorkap van uw auto belanden kunnen schade aan de lak van uw auto veroorzaken. Dit komt niet alleen maar door het zuur, maar ook door het samentrekken en uitzetten van deze materialen door de warmte. Tijdens een hittegolf kunnen de temperatuurverschillen hoog oplopen, zorg daarom dat u uw auto schoon houdt en niet direct onder een boom zet tijdens een hittegolf.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op