Schade door wasstraat: ben ik verzekerd?

De auto zelf wassen met de hand, of laten wassen in de wasstraat? Waar kiest u liever voor? Door het gemak en de snelheid waarmee u de klus kunt klaren in de wasstraat kiezen veel mensen voor de laatste optie. Maar is het wel slim om uw auto in de wasstraat te laten wassen?

Kans op schade

Alhoewel technieken in de carwash sterk verbeterd zijn in vergelijking tot een aantal jaar geleden, is het risico op schade nog steeds aanwezig. U zult niet de eerste zijn die een spiegel of antenne mist bij het uitrijden van de wasstraat. Als u de auto echter schadevrij de wasstraat in rijdt, verwacht u natuurlijk ook dat deze er weer schadevrij uit komt. Maar wat als dit niet het geval is? Kunt u dan het autowasbedrijf aansprakelijk stellen of wordt het gedekt door uw autoverzekering?

Eigen schuld

Om het wasproces van uw auto snel en gemakkelijk te laten verlopen volgt u de instructies op die worden gegeven als u de wasstraat in rijdt. Doet u dit niet en loopt uw auto schade op in de wasstraat? Of wordt u er van tevoren op gewezen dat uw auto niet geschikt is voor de wasstraat? Dan bent u zelf aansprakelijk voor de schade. Op dat moment bent u alleen verzekerd indien u een autoverzekering met WA+Casco (Allrisk) dekking hebt afgesloten.

Ik heb schade.. en nu?

Indien u vermoedt dat uw auto schade heeft opgelopen in de wasstraat, dan meldt u dit direct aan de beheerder van de carwash. Het is uiteraard belangrijk dat u met bewijs komt dat aantoont dat de schade daadwerkelijk door de wasstraat is veroorzaakt. Naast het informeren van de beheerder dient u de schade daarom meteen vast te leggen door het maken van foto’s. Vul daarnaast, samen met het personeel van het autowasbedrijf, een schadeformulier in en verzamel getuigen indien mogelijk. Ten slotte helpt een rechtsbijstandverzekering natuurlijk bij het verhalen van de schade.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 31-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op