800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Autoverzekering Autoschade schade door wasstraat

Schade door wasstraat: ben ik verzekerd?

De auto zelf wassen met de hand, of laten wassen in de wasstraat? Waar kies je liever voor? Door het gemak en de snelheid waarmee je de klus kunt klaren in de wasstraat kiezen veel mensen voor de laatste optie. Maar is het wel slim om je auto in de wasstraat te laten wassen?

Kans op schade

Alhoewel technieken in de carwash sterk verbeterd zijn in vergelijking tot een aantal jaar geleden, is het risico op schade nog steeds aanwezig. Je zult niet de eerste zijn die een spiegel of antenne mist bij het uitrijden van de wasstraat. Als je de auto echter schadevrij de wasstraat in rijdt, verwacht je natuurlijk ook dat deze er weer schadevrij uit komt. Maar wat als dit niet het geval is? Kun je dan het autowasbedrijf aansprakelijk stellen of wordt het gedekt door je autoverzekering?

Eigen schuld

Om het wasproces van je auto snel en gemakkelijk te laten verlopen, volg je de instructies op die worden gegeven als je de wasstraat in rijdt. Doe je dit niet en loopt de auto schade op in de wasstraat? Of word je er van tevoren op gewezen dat je auto niet geschikt is voor de wasstraat? Dan ben je zelf aansprakelijk voor de schade. Op dat moment ben je alleen verzekerd indien je een autoverzekering met WA+Casco (Allrisk) dekking hebt afgesloten.

autoschade door wasstraat

Gebruik ik de wasstraat op eigen risico?

Heb je de instructies van het personeel opgevolgd en heb je tóch schade aan de auto als deze de wasstraat uit komt? Dan kan er nogal wat discussie ontstaan. Het autowasbedrijf kan je namelijk wijzen op het feit dat het gebruik van de wasstraat op eigen risico is. Maar komt het autowasbedrijf hier dan zo makkelijk vanaf? Het is antwoord is nee. Een bordje met Gebruik op eigen risico zal je nooit aantreffen bij carwash bedrijven die bij de BOVAG zijn aangesloten. Wasstraten die zijn aangesloten bij de BOVAG hanteren algemene voorwaarden waarin duidelijk staat beschreven wat de verantwoordelijkheden zijn van beide partijen. Tenzij de klant zelf schuldig is aan de autoschade, wordt tot een maximumbedrag van ongeveer €4500 aan schade vergoedt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Ik heb schade.. en nu?

Indien je vermoedt dat de auto schade heeft opgelopen in de wasstraat, dan meld je dit direct aan de beheerder van de carwash. Het is uiteraard belangrijk dat je met bewijs komt dat aantoont dat de schade daadwerkelijk door de wasstraat is veroorzaakt. Naast het informeren van de beheerder dien je de schade daarom meteen vast te leggen door het maken van foto’s. Vul daarnaast, samen met het personeel van het autowasbedrijf, een schadeformulier in en verzamel getuigen indien mogelijk. Ten slotte helpt een rechtsbijstandverzekering natuurlijk bij het verhalen van de schade.

Bereken de premie voor een autoverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op