Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waarborgfonds autoschade

Stelt u zich eens voor: u bent in uw auto onderweg als u plotseling wordt aangereden. Wanneer u uitstapt om met de dader te praten blijkt dat deze niet verzekerd is. Of u parkeert uw auto om even een boodschap te doen, maar als u terugkomt zit er een flinke deuk in uw auto. De dader is nergens meer te bekennen. Allebei situaties waarin u autoschade oploopt, maar de schade nergens kan verhalen. In dit soort gevallen kunt u met autoschade beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. In veel gevallen vergoedt het Waarborgfonds dan de schade. Op Alpina.nl leggen we u uit wanneer autoschade wordt vergoed door het Waarborgfonds.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

waarborgfonds autoschade

Wordt autoschade vergoed door het Waarborgfonds?

Ja, in sommige gevallen wordt autoschade vergoed door het Waarborgfonds. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Het Waarborgfonds vergoed alleen schade als:

  • Niet bekend is wie de schade heeft veroorzaakt
  • Het motorvoertuig niet verzekerd is
  • Het motorvoertuig gestolen is en de bestuurder van de diefstal weet
  • De verzekeringsmaatschappij van het schadeveroorzakende motorvoertuig failliet is
  • De bezitter van het voertuig wegens gemoedsbezwaren een vrijstelling van de verzekeringsplicht heeft

Autoschade wordt alleen vergoed als het door een ander motorvoertuig is veroorzaakt. Als de schade is ontstaan door een aanrijding met een fietser of ander voorwerp, zoals een winkelwagentje, wordt dit niet vergoed. Ook schade door vandalisme of vernieling wordt helaas niet vergoed.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Getuigenverklaring

Wanneer er bij autoschade geen dader bekend is, moet u zelf bewijs van de aanrijding kunnen aantonen. Het Waarborgfonds vergoedt ook alleen schade als u moeite doet om er achter te komen wie de dader is. Bijvoorbeeld met een politieaangifte, een buurtonderzoek of een advertentie. Probeer ook getuigenverklaringen te vinden. Natuurlijk is het lastig om getuigen te vinden die de aanrijding ook daadwerkelijk hebben gezien. Daarom werkt het Waarborgfonds ook met locatie-getuigen. Een locatie-getuige kan bevestigen dat de geparkeerde auto:

  • Zonder schade werd geparkeerd
  • Er tussentijds niet meer werd gereden
  • In geparkeerde toestand met autoschade is aangetroffen

Het Waarborgfonds heeft een getuigenverklaring formulier opgesteld, die u door eventuele getuigen kunt laten invullen.

Waarborgfonds autoschade formulier

Als u schade bij het Waarborgfonds wilt claimen moet u verschillende formulieren invullen. Natuurlijk moet u een schadeformulier invullen, waarop u gedetailleerd aangeeft wel schade er is geleden. Daarnaast is er ook het getuigenverklaring formulier, dat u door eventuele getuigen kunt laten invullen. Hieronder kunt u de benodigde formulieren vinden:

Wordt autoschade door vandalisme vergoed door het Waarborgfonds?

U kunt alleen een beroep doen op het Waarborgfonds als de schade is veroorzaakt door een motorvoertuig. Schade die op een andere manier is veroorzaakt, bijvoorbeeld autoschade door vandalisme wordt dus niet vergoed door het Waarborgfonds. Ook schade die met een fiets is veroorzaakt wordt niet vergoed. Het heeft in dat geval geen zin om een claim bij het Waarborgfonds in te dienen.

Eigen risico Waarborgfonds bij autoschade

Het Waarborgfonds vergoedt zowel materiële schade als letselschade, zolang het is veroorzaakt door een motorvoertuig. Is de schade veroorzaakt door een onbekend motorvoertuig? Dan hanteert het Waarborgfonds een eigen risico van €250. Er geldt geen eigen risico als de schade is veroorzaakt door een onverzekerd motorvoertuig, door een gestolen motorvoertuig of door een motorvoertuig van een gemoedsbezwaarde.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op