BTW op autoverzekering

Veel mensen gaan ervan uit dat over een autoverzekering BTW betaald moet worden. BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. De overheid heft BTW over goederen en diensten.

In Nederland betaalt u geen BTW over verzekeringen. Hierdoor is het ook niet mogelijk om BTW te verrekenen. Over verzekeringspremies betaalt u wel 21% assurantiebelasting. Dit percentage komt overeen met het hoogtarief voor BTW, dat ook 21% bedraagt. Om deze reden denken veel mensen onterecht dat er BTW betaald wordt over verzekeringen.

Assurantiebelasting

Over een autoverzekering betaalt u dus geen BTW, maar assurantiebelasting. Assurantiebelasting is een belasting over verzekeringen en is niet aftrekbaar, ook niet wanneer u de auto alleen zakelijk gebruikt.

Autoverzekeringen vergelijken op Alpina.nl

Door autoverzekeringen te vergelijken kunt u op jaarbasis veel geld besparen. Via Alpina kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op prijs én inhoud. Bij Alpina hebben we zo’n 50 jaar ervaring met het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Aan de hand van het kenteken kunnen alle gegevens van uw auto achterhaald worden. Na het invullen van een paar gegevens en het aantal schadevrije jaren, kan het vergelijken beginnen.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op