Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

BTW op autoverzekering

Veel mensen gaan ervan uit dat over een autoverzekering BTW betaald moet worden. BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. De overheid heft BTW over goederen en diensten.

In Nederland betaal je geen BTW over verzekeringen. Hierdoor is het ook niet mogelijk om BTW te verrekenen. Over verzekeringspremies betaal je wel 21% assurantiebelasting. Dit percentage komt overeen met het hoogtarief voor BTW, dat ook 21% bedraagt. Om deze reden denken veel mensen onterecht dat er BTW betaald wordt over verzekeringen.

Assurantiebelasting

Over een autoverzekering betaal je dus geen BTW, maar assurantiebelasting. Assurantiebelasting is een belasting over verzekeringen en is niet aftrekbaar, ook niet wanneer je de auto alleen zakelijk gebruikt.

btw-autoverzekering

Auto verzekeren exclusief BTW

Er zit een verschil in de BTW over de verzekering en de BTW die je betaalt bij de aanschaf van een (bestel)auto. Je kunt namelijk wel een auto verzekeren exclusief BTW. In de meeste gevallen kan een ondernemer over zakelijke uitgaven BTW verrekenen. Dit geldt ook voor een bestelauto. Het is daarom slim om jouw bestelauto te verzekeren exclusief BTW. De BTW kun je terugvragen bij de Belastingdienst. Wanneer je jouw bestelauto exclusief BTW verzekert, betekent dit dat het verzekerd bedrag lager is en ook de premie zal daardoor goedkoper zijn.

Let op! Kies je ervoor om je bestelauto exclusief BTW te verzekeren, dan moet je hier ook rekening mee houden bij een eventuele schade. Een schade-uitkering zal in dat geval namelijk ook zonder de 21% belasting worden uitgekeerd.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Autoverzekeringen vergelijken op Alpina.nl

Door autoverzekeringen te vergelijken kun je op jaarbasis veel geld besparen. Via Alpina kun je gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op prijs én inhoud. Bij Alpina hebben we zo’n 50 jaar ervaring met het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Aan de hand van het kenteken kunnen alle gegevens van je auto achterhaald worden. Na het invullen van een paar gegevens en het aantal schadevrije jaren, kan het vergelijken beginnen.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op