Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

geen-factuur-verzekering
Home Blog Geen factuur bij verzekering

Geen (maandelijkse) factuur bij verzekering

23 jun 2020
2 min leestijd

Het komt regelmatig voor dat wij van zakelijke klanten het verzoek krijgen om maandelijks facturen toe te sturen met betrekking tot de geïncasseerde premie van een polis.

Bij het afsluiten van een verzekering kunt u de betalingstermijn van de verzekering zelf bepalen. Dit kan per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld een maandelijkse betaling, verdeelt u in principe het jaarbedrag in 12 gelijke termijnen. Hierdoor betaalt u bij elke incasso hetzelfde bedrag en geven verzekeraars niet bij elke incasso een factuur af. Ze verwijzen u graag naar het premiebedrag dat op het polisblad vermeld staat. Dit premiebedrag is leidend.

Heeft u via Alpina een lopende polis bij Voogd & Voogd verzekeringen? Dan is het mogelijk om uw polissen online in te zien. Ook kunt u uw polissen via de ‘Mijn Polismap app’ inzien. De app is geschikt voor smartphones en tablets en is te downloaden in de App store en Google Play store.
Na het afsluiten van een verzekering bij Voogd & Voogd verzekeringen krijgt u per e-mail een inlogcode toegezonden.

BTW op verzekering verrekenen

Over het algemeen kunt u alleen BTW verrekenen over zakelijke uitgaven waarvoor u een juiste factuur ontvangt. In Nederland betaalt u geen BTW over verzekeringen. Hierdoor is het ook niet mogelijk om de BTW te verrekenen. Over verzekeringspremies betaalt u wel 21% assurantiebelasting. Dit percentage komt overeen met het hoogtarief voor BTW, dat ook 21% bedraagt. Om deze reden denken veel mensen onterecht dat er BTW betaald wordt over verzekeringen.

Vragen omtrent premiebetalingen

Voor vragen omtrent premiebetalingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende verzekeraar. Premiebetalingen lopen niet via Alpina, maar dient u rechtstreeks aan de verzekeraar te betalen. De verzekeraar is de incasserende partij. Zij kunnen uw vragen rondom premiebetalingen voor u beantwoorden. Op deze pagina vindt u per verzekeraar het telefoonnummer.

Heeft u een andere vraag? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u per product de meest gestelde vragen.
Voor overige vragen of onduidelijkheden naar aanleiding van dit artikel kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op