Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Auto verzekeren op chassisnummer: hoe werkt dat?

Hoe verzekert u een auto op chassisnummer? We gaan er in dit artikel op in. Maar misschien goed om eerst even uit te leggen wat een chassis is. Voordat uw auto daadwerkelijk op een auto lijkt zoals we die kennen, is er al een chassis. Het chassis kan omschreven worden als het onderstel van het voertuig. Hier ontbreekt dus nog de volledige opbouw (het blik).
Op dit moment hebben wij geen mogelijkheden om een auto op chassisnummer te verzekeren

auto verzekeren chassisnummer

Wat is een chassisnummer?

Om onderscheid te maken tussen de vele auto’s die rondrijden, wordt het chassis genummerd. Dit nummer is gegraveerd op het chassis en maakt de auto ‘uniek’. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het identificeren van een voertuig na diefstal. Want hoe de opbouw ook is aangepast: het chassisnummer blijft het chassisnummer en dat is weer gekoppeld aan het kentekenbewijs.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom een auto verzekeren op chassisnummer?

Importeert u een auto? Of koopt u een chassis op om vervolgens zelf aan het onderstel te sleutelen? Als het chassis zich op de openbare weg bevindt, is verzekeren verplicht. Dit zijn situaties waarin het verzekeren van een chassisnummer handig is.

En bij diefstal dan? Zoals aangegeven, is het chassisnummer onlosmakelijk verbonden aan het chassis.

Koopt u een auto (of onderstel) waarbij u vreest voor diefstal? Gaat het hierbij wel om een auto die uiteindelijk normaal verzekerd gaat worden? Ook dan is verzekering op chassisnummer een goed idee.

Waar kan ik een auto op chassisnummer laten verzekeren?

Niet iedere verzekeraar verzekert chassisnummers. Het is aan te raden om dit even te checken bij uw eigen verzekeraar. Heeft uw eigen verzekeraar deze optie niet? Vaak is het zo dat verzekeraars die zich specialiseren in oldtimers chassisnummers verzekeren. Wanneer u op een online zoekmachine zoekt op term ‘chassisnummer verzekeren’, zijn er vaak voldoende opties. Verzekert uw huidige verzekeraar chassisnummers? Dan is het natuurlijk extra prettig om voor deze verzekeraar te kiezen. Maar zoals dit bij het afsluiten van iedere nieuwe autoverzekering geldt, geldt dit ook voor de chassisnummer verzekering: check altijd de polisvoorwaarden!

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Alpina staat voor u klaar

Hopelijk weet u door dit artikel beter hoe het zit met het verzekeren van een auto op chassisnummer. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel dan absoluut niet om contact op te nemen met ons. Vul ons contactformulier in of bel direct naar 088 – 688 3710. Onze specialisten helpen u goed op weg. Ook kunt u ervoor kiezen direct een premie te berekenen voor een autoverzekering. Zo weet u waar u aan toe bent!

Autoverzekering berekenen in 4 stappen

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op