Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Autoverzekering Dekking verzekering elektrische auto

Wat is een goede verzekering voor een elektrische auto?

Bent u op zoek naar een autoverzekering voor uw elektrische auto? Een autoverzekering voor elektrische auto’s is over het algemeen duurder dan een autoverzekering voor een auto op benzine, diesel of gas. Dit heeft er mee te maken dat u vaak meer betaalt voor een auto op stroom, vanwege de accu die relatief duur is. Waar moet u op letten bij het afsluiten van een autoverzekering voor uw elektrische auto?

Autoverzekering elektrische auto

De meest gekozen autoverzekering voor een elektrische auto is een allrisk verzekering. Een volledig elektrische accu is namelijk een hele dure accu. Ook om uw auto te laten repareren bent u vaak duurder uit dan voor bijvoorbeeld een hybride auto. Daarom is de allrisk verzekering een verstandige keus. Met deze verzekering bent u verzekerd voor de hoge kosten mocht er iets met uw auto gebeuren.

Naast een allrisk verzekering zijn er nog twee andere dekkingsvormen bij een autoverzekering. Dit zijn de WA dekking en de WA beperkt casco dekking. Voor elektrische auto’s worden deze dekkingen niet vaak gekozen, omdat bij deze dekkingen schade aan uw eigen auto bij een ongeval niet wordt vergoed.

Verzekering elektrische auto

Verschillende soorten elektrische auto’s

Er zijn globaal gezien drie typen auto’s die geheel of gedeeltelijk op elektrische stroom rijden. Hieronder worden de verschillende typen kort besproken.

Volledig elektrisch

Een volledig elektrische auto heeft uitsluitend een elektromotor. Dat betekent dat u geheel op elektriciteit rijdt. Tijdens het rijden stoten ze geen schadelijke stoffen uit. U kunt geen verre afstanden rijden met een volledig elektrische auto. Nadat de accu leeg is, neemt het veel tijd in beslag om deze weer volledig op te laden. Afhankelijk van het model kunt u tussen de 150 en 550 kilometer met een volledig elektrische auto kunnen rijden. Daarna zult u de auto moeten opladen.

Range extender

Elektrische auto’s met een range extender rijden ook volledig op stroom. Het verschil is dat er bij deze auto’s een kleine brandstofmotor aan boord is. Deze kan gebruikt worden wanneer de stroom op dreigt te raken. De brandstofmotor laadt de accu bij. Zo rijdt u wel elektrisch, maar wordt de stroom gemaakt met behulp van benzine of diesel.

Plug-in hybride

Een hybride auto heeft twee verschillende motors, zowel een elektromotor als een brandstofmotor. Er wordt gesproken van een plug-in hybride wanneer de accu’s ook aan het stopcontact kunnen worden opgeladen. Met een plug-in hybride kunt u grotere afstanden elektrisch rijden. Wanneer de stroom op is, rijdt u verder op de brandstofmotor.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Tesla autoverzekering

Voor het verzekeren van elektrische auto’s kunt u bij de meeste verzekeraars terecht. Bij een Tesla ligt dat anders, omdat het ingebouwde volgsysteem bij een Tesla meestal niet voldoende is. Met een ingebouwd volgsysteem kunt u bij diefstal uw auto opsporen. Hierdoor willen veel verzekeraars geen Tesla verzekeren. Bij Alpina Verzekering is het wel mogelijk om een Tesla autoverzekering af te sluiten.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op