Wat is een goede verzekering voor een elektrische auto?

Bent u op zoek naar een autoverzekering voor uw elektrische auto? Een autoverzekering voor elektrische auto’s is over het algemeen duurder dan een autoverzekering voor een auto op benzine, diesel of gas. Dit heeft er mee te maken dat u vaak meer betaalt voor een auto op stroom, vanwege de accu die relatief duur is. Waar moet u op letten bij het afsluiten van een autoverzekering voor uw elektrische auto?

Autoverzekering elektrische auto

De meest gekozen autoverzekering voor een elektrische auto is een allrisk verzekering. Een volledig elektrische accu is namelijk een hele dure accu. Ook om uw auto te laten repareren bent u vaak duurder uit dan voor bijvoorbeeld een hybride auto. Daarom is de allrisk verzekering een verstandige keus. Met deze verzekering bent u verzekerd voor de hoge kosten mocht er iets met uw auto gebeuren.

Naast een allrisk verzekering zijn er nog twee andere dekkingsvormen bij een autoverzekering. Dit zijn de WA dekking en de WA beperkt casco dekking. Voor elektrische auto’s worden deze dekkingen niet vaak gekozen, omdat bij deze dekkingen schade aan uw eigen auto bij een ongeval niet wordt vergoed.

Tesla autoverzekering

Voor het verzekeren van elektrische auto’s kunt u bij de meeste verzekeraars terecht. Bij een Tesla ligt dat anders, omdat het ingebouwde volgsysteem bij een Tesla meestal niet voldoende is. Met een ingebouwd volgsysteem kunt u bij diefstal uw auto opsporen. Hierdoor willen veel verzekeraars geen Tesla verzekeren. Bij Alpina Verzekering is het wel mogelijk om een Tesla autoverzekering af te sluiten.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 03-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op