800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
verzekering elektrische auto

Je Tesla verzekering berekenen en afsluiten

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een autoverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je autoverzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalk - Expert autoverzekering

Al jaren expert in oldtimerverzekering

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

De dekking van je Tesla verzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Alles over de Tesla autoverzekering

De elektrische auto is in opmars. De Tesla loopt hierin voorop. Hoe verzekert u uw Tesla? Natuurlijk met een Tesla autoverzekering. Wat zijn de voordelen van deze verzekering en waarom kiest u niet voor de standaard autoverzekering, maar voor een speciale Tesla autoverzekering?

In de reguliere autoverzekeringen kan het lastig zijn om een Tesla goed te verzekeren. Er worden bijvoorbeeld aanvullende eisen gesteld gericht op de beveiliging of de aangesloten herstelbedrijven zijn niet geschikt voor het repareren van Tesla’s. Bij de Tesla autoverzekering gaat het anders. De verzekering is uniek afgestemd op het verzekeren van deze elektrische auto. Zo kunt u bij ons makkelijk een Tesla Model S verzekeren.

Autoverzekering Tesla model 3

In het ontwerp van de Tesla model 3 staat veiligheid centraal. Dankzij verbeterde wegligging en aerodynamica is de topsnelheid van model 3: 261 kilometer per uur. In maar 3,4 seconden rijdt u van 0 naar 100 kilometer per uur.

Dit model is volledig elektrisch, dus u hoeft nooit meer brandstof te tanken.

Bent u op zoek naar een autoverzekering voor Tesla model 3 dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Voor elk model Tesla hebben wij een passende verzekering.

Tesla model X autoverzekering

De Tesla model X is een opvallende auto. Dat wordt mede veroorzaakt door de zogenaamde Falcon Doors. De auto is nog maar sinds 2015 leverbaar en is in vergelijking met de model S duurder. Bij het afsluiten van een autoverzekering voor de Tesla model X, moet u letten op de volgende zaken:

 • Kies de juiste dekking (allrisk)
 • Zorg dat er de eerste drie jaar uitgegaan wordt van de nieuwwaarde
 • Onbeperkt aantal kilometers, zonder premieopslag
 • Geen upgrade nodig voor het alarmsysteem

Allrisk autoverzekering Tesla

Zodra de Tesla op naam staat, bent u verplicht om deze te verzekeren. Iedere autobezitter dient minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert alleen uit bij schade aan (bezittingen van) anderen. Schade aan uw Tesla kunt u met deze verzekering niet claimen. Een Tesla is over het algemeen een auto met een hogere (dag)waarde dan de gemiddelde auto. Voor nieuwe Tesla’s wordt dan ook standaard gekozen voor de meest uitgebreide dekking, de allrisk autoverzekering. Ook bij het kopen van een tweedehands Tesla van een paar jaar oud, moet u eigenlijk geen genoegen nemen met een beperktere dekking.

Veelgestelde vragen bij een Tesla autoverzekering

Is een elektrische auto verzekeren duurder?

Ja, over het algemeen is de premie van een verzekering voor een elektrische auto hoger dan voor een benzine variant. Dit komt door verschillende zaken:

Gewicht

Het gewicht is voor de WA dekking een premie bepalende factor. Electrische auto’s zijn door de batterij vaak zwaarder dan benzine auto’s. Hierdoor is ook de WA premie hoger

Cataloguswaarde

De cataloguswaarde van elektrische auto’s is ook vaak hoger dan de benzine of hybride varianten. Dit is ook een premie verhogende factor.

Schadelast door elektronica

Door alle elektronica in een Tesla kost het vaak meer om een schade te herstellen. Dit is daarom ook een reden waarom het duurder is om een elektrische auto te verzekeren.

Wat is de toegevoegde waarde van de Tesla autoverzekering?

Voor het repareren van de schade wilt u een herstelbedrijf dat gespecialiseerd is in het repareren van Tesla’s. Hier is in bepaalde gevallen specialistische kennis voor nodig. De verzekeraars achter de standaard autoverzekering hebben vaak geen afspraken met de extra specialisten. Gaat u naar een herstelbedrijf waar de verzekeraar geen afspraken mee heeft? Dat gaat u mogelijk extra geld kosten. Met de Tesla autoverzekering loopt u niet tegen dit probleem aan.

De Tesla autoverzekering werkt met de nieuwwaarderegeling. Bij een flinke schade wordt er de eerste paar jaren uitgegaan van de nieuwwaarde in plaats van de dagwaarde. Ook zult u in de Tesla autoverzekering minder strenge beveiligingseisen tegenkomen. Bij veel verzekeraars betaalt u een extra hoge premie als u veel kilometers per jaar met de auto rijdt. In de speciale verzekering is dat niet het geval. Klik hier om een Tesla Model X te verzekeren.

Hoe sluit u de verzekering af?

Het is simpel! Via Alpina.nl kunt u de verzekering afsluiten. Wij zorgen voor de beste dekking tegen de laagste premie. De stappen die u doorloopt zullen wij met u doornemen.

Stap #1 – Voer het kenteken van de Tesla in

Aan de hand van het kenteken kunnen wij veel gegevens over de te verzekeren auto achterhalen. Nadat u het kenteken heeft ingevoerd, kunnen wij al de eerste stap zetten in het berekenen van de premie voor de Tesla autoverzekering. Gegevens zoals het gewicht en de cataloguswaarde kunnen wij opvragen.

Stap #2 – Informatie over de regelmatige bestuurder van de auto

Een belangrijke premiebepalende factor is diegene die het meest in de Tesla gaat rijden. Heeft u al opgebouwde schadevrije jaren of moet u nog op nul beginnen? Voor de hoogte van de premie maakt het een groot verschil. Ook de leeftijd en de postcode van de regelmatige bestuurder zijn belangrijk voor de berekening.

Stap #3 – Kies de gewenste dekking

In principe kunt u ervoor kiezen om de auto WA of WA beperkt casco te verzekeren, maar dat raden wij niet aan. De Tesla is nog maar een aantal jaren verkrijgbaar in Nederland. Het gaat dus om auto’s die nog relatief jong zijn. Ook hebben ze een hoge waarde. Met de WA of de WA beperkt casco Teslaverzekering heeft u niet de meest uitgebreide dekking. Bijvoorbeeld bij een ongeval waarbij u de aansprakelijke bent, krijgt u de schade aan uw eigen auto niet uitgekeerd. Kies daarom standaard voor de WA + volledig casco. Aanvullend vult u informatie in over het gebruik van de Tesla. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om de ingangsdatum en  hoeveel schuldschades u veroorzaakt heeft.

Stap #4 – Afsluiten van de Tesla autoverzekering

U weet nu wat de verzekering u gaat kosten. U kunt in deze stap kiezen voor een offerte, maar u kunt ook gelijk al afsluiten. Door het klikken op de button ‘Ga verder’ sluit u de verzekering af. In het volgende scherm kunt u eventueel nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Hierbij kunt u denken aan een ongevallen inzittendenverzekering en een rechtsbijstandsverzekering. Achter de aanvullende dekkingen staat een kleine groene button om aanvullende informatie over de betreffende dekking op te vragen.

Komt u er niet uit of wilt u een vraag stellen? Rechts op het scherm heeft u de mogelijkheid om contact met ons op te nemen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op