800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik een laadpaal voor thuis aanvragen?

Als particulier mag u altijd een eigen laadpaal voor uw elektrische auto plaatsen op eigen terrein of in uw garage. Hiervoor hoeft u geen toestemming te vragen. Van het aanvragen van een laadpaal voor thuis is dus geen sprake, deze mag u altijd thuis plaatsen, mits het op eigen terrein is. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen. U kunt dan een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Op Alpina.nl vertellen we u meer over het aanvragen van een laadpaal.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

laadpaal aanvragen

Hoe werkt een laadpaal thuis?

Voor een laadpaal thuis hoeft u geen toestemming te vragen bij de gemeente. Deze mag u zelf aanschaffen. U kiest dus zelf de laadpaal uit en zorgt dat deze geïnstalleerd wordt. Het installeren van een laadpaal is een elektrische installatie. Er wordt gebruik gemaakt van hoge spanning en stroom, waardoor het gevaarlijk kan zijn om de laadpaal zelf te installeren. Bovendien moeten er kabels getrokken worden, wordt de laadpaal aangesloten en moeten er aanpassingen gedaan worden in de meterkast. Hiervoor zijn speciale certificeringen nodig. Daarom kunt u het beste een gecertificeerde installateur inschakelen. U kiest zelf de laadpaal uit. Er zijn echter veel verschillende laadpalen op de markt, dus soms is het lastig om de juiste lader te kiezen. Weet u niet zeker wat voor laadpaal u het beste kunt aanschaffen? Een installateur kan u hier goed over adviseren.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Openbare laadpaal aanvragen

Heeft u geen ruimte om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen en uw elektrische auto op te laden? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Dit doet u bij uw gemeente. Of uw gemeente hier toestemming voor geeft, hangt af van de beleidsregels binnen de gemeente. U moet altijd een vergunning aanvragen om een laadpaal bij een parkeerplaats te mogen plaatsen. Op de website van uw gemeente kunt u vaak meer informatie vinden over het aanvragen van een openbare laadpaal. Hierop vermelden ze ook wat de eisen voor een aanvraag zijn. Zo is een eis vaak dat u niet de mogelijkheid heeft om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen. Als u contact opneemt met uw gemeente kunnen zij u alles vertellen over het aanvragen van een laadpaal.

Sluit direct een autoverzekering voor uw elektrische auto af op Alpina.nl!

Een elektrische auto is een kostbare auto, die wilt u natuurlijk goed verzekeren. Daarom wordt er vaak gekozen voor een allrisk autoverzekering. Vanwege de dure accu, maar ook vanwege de relatief hoge reparatiekosten. Met een allrisk autoverzekering bent u verzekerd bij de meeste schades en diefstal, ook bij schade door eigen schuld.

Heeft u vragen over het verzekeren van uw elektrische auto? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op