Wegens omstandigheden zijn we vandaag telefonisch minder goed bereikbaar. We willen je graag van dienst zijn en raden je aan om gebruik te maken van onze chatfunctie, die momenteel beter bereikbaar is. Onze excuses voor het ongemak en we staan klaar om je vragen via de chat te beantwoorden.

800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Autoverzekering No-claim tweede auto

No-claim korting bij het verzekeren van een tweede auto?

Door geen schades te claimen op uw autoverzekering bouwt u schadevrije jaren op. Dit wordt ook wel no-claim korting genoemd. Hoe zit het met de no-claim korting bij het verzekeren van een tweede auto?

No-claim korting en een tweede auto

No-claim korting is de korting die u krijgt op uw autoverzekering, wanneer u geen schades claimt. Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt een groot verschil op de premie van uw autoverzekering. Belangrijk is wel dat de autoverzekering op uw naam moet staan. Hoe zit het dan wanneer u een tweede auto koopt? Krijgt u dan dezelfde korting? Verzekeraars hanteren verschillende regelingen voor een tweede autoverzekering.

Wanneer u op uw eerste autoverzekering een hoge no-claimkorting krijgt, wilt u deze korting het liefst ook op een tweede auto krijgen. Een andere methode is om tot een bepaald kortingsbedrag de korting van uw eerste autoverzekering over te nemen. Het is ook mogelijk om een vast percentage korting te krijgen voor uw tweede auto.

wat kost een autoverzekering

Autoverzekering afsluiten voor een tweede auto

Bij het afsluiten van een autoverzekering voor een tweede auto hoeft u niet opnieuw te beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. U kunt profiteren van de tweede autoregeling. Met deze regeling wordt de korting overgenomen van de eerste auto, maar worden de polissen verder niet aan elkaar gekoppeld. Bij schade aan de ene auto, heeft dit geen gevolgen voor de andere autoverzekering.

Er zijn een aantal voorwaarden om een autoverzekering voor een twee auto af te sluiten met de tweede autoregeling. Zo is het vaak niet toegestaan om de kinderen als regelmatige bestuurder aan te merken op de polis. De tweede auto moet bij veel verzekeraars op dezelfde naam staan als de eerste auto. Ook zitten er soms beperkingen aan de hoogte van de cataloguswaarde van de tweede auto.

In veel gevallen moet de tweede auto bij dezelfde verzekeraar verzekerd worden als de eerste auto. Sommige verzekeraars zijn bereid om rekening te houden met de opgebouwde schadevrije jaren op een andere polis (bij een andere verzekeraar), maar dit komt vrij weinig voor.

Besparen op uw autoverzekering? Vergelijk premies!

Tweede autoregeling

Het is dus van belang om na te gaan of uw huidige verzekeraar de tweede autoregeling aanbiedt. Biedt uw huidige verzekeringsmaatschappij deze regeling niet aan? Dan kunt u ervoor kiezen om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Zo kunt u veel geld overhouden en besparen op uw maandlasten.

Op onze website kunt u gemakkelijk verzekeringen vergelijken. Zo vindt u altijd autoverzekering die het beste bij u past.

Heeft u vragen met betrekking tot een tweede autoverzekering of over uw no-claimkorting? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op