Hoe zit het met de no-claim korting bij het verzekeren van een tweede auto?

Door geen schades te claimen op uw autoverzekering bouwt u schadevrije jaren op. Dit wordt ook wel no-claim korting genoemd. Hoe zit het met de no-claim korting bij het verzekeren van een tweede auto?

No-claim korting en een tweede auto

No-claim korting is de korting die u krijgt op uw autoverzekering, wanneer u geen schades claimt. Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt een groot verschil op de premie van uw autoverzekering. Belangrijk is wel dat de autoverzekering op uw naam moet staan. Hoe zit het dan wanneer u een tweede auto koopt? Krijgt u dan dezelfde korting? Verzekeraars hanteren verschillende regelingen voor een tweede autoverzekering.

Wanneer u op uw eerste autoverzekering een hoge no-claimkorting krijgt, wilt u deze korting het liefst ook op een tweede auto krijgen. Een andere methode is om tot een bepaald kortingsbedrag de korting van uw eerste autoverzekering over te nemen. Het is ook mogelijk om een vast percentage korting te krijgen voor uw tweede auto.

Tweede autoregeling

Het is dus van belang om na te gaan of uw huidige verzekeraar de tweede autoregeling aanbiedt. Biedt uw huidige verzekeringsmaatschappij deze regeling niet aan? Dan kunt u ervoor kiezen om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Zo kunt u veel geld overhouden en besparen op uw maandlasten.

Op onze website kunt u gemakkelijk verzekeringen vergelijken. Zo vindt u altijd autoverzekering die het beste bij u past.

Heeft u vragen met betrekking tot een tweede autoverzekering of over uw no-claimkorting? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-12-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op