Wat gebeurt er met je no claim na schade?

No claim betekent ‘geen schadeclaim’. Verzekeraars werken met een beloningssysteem om schadevrij rijden te belonen. Hoe meer schadevrije jaren u opbouwt, hoe meer no claim korting u krijgt. Als u een schade claimt bij uw autoverzekeraar verliest u schadevrije jaren en raakt u een deel van uw no claim korting kwijt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoeveel no claim kwijt na schade?

U verliest schadevrije jaren en no claim door schade te claimen bij uw verzekeraar. Eén schade kost u vijf schadevrije jaren. Wanneer u meer dan 15 schadevrije jaren heeft, valt u na een schadeclaim altijd terug naar 10 schadevrije jaren. Er zijn ook een aantal schades waarbij u geen no claim kwijtraakt als u de schade claimt. Dit zijn schades die gedekt worden door het WA beperkt casco gedeelte van uw autoverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruitschade, storm- en hagelschade en diefstal van de auto. Bij schade door een aanrijding of door vandalisme gaat de claim op de verzekering wel ten koste van uw schadevrije jaren.

No claim tabel

Een no claim tabel wordt ook wel een bonus malus ladder genoemd. Aan de hand van dit tabel bepalen verzekeraars de hoogte van de no claim korting. De tabel, of ladder, bestaat uit verschillende tredes. Hoe hoger u op de bonus malus ladder staat, hoe meer no claim korting u krijgt. Elk jaar dat u geen schade claimt bij uw verzekeraar, stijgt u een trede op de ladder. De no claim korting kan daardoor oplopen tot wel 80% op de basispremie. Bij schade verliest u echter ook weer no claim korting en betaalt u dus meer voor de verzekeringspremie. U valt altijd 5 schadevrije jaren terug op de bonus malus ladder als u een schade claimt.

Elke verzekeraar heeft zijn eigen bonus malus regeling. Daardoor kunnen er verschillen in korting zijn tussen de verschillende verzekeraars. De bonus malus regeling van uw verzekeraar kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 27-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op