Wegens omstandigheden zijn we vandaag telefonisch minder goed bereikbaar. We willen je graag van dienst zijn en raden je aan om gebruik te maken van onze chatfunctie, die momenteel beter bereikbaar is. Onze excuses voor het ongemak en we staan klaar om je vragen via de chat te beantwoorden.

800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Bedrijfsautoverzekering Wat dekt de WA verzekering niet

Wat dekt de WA verzekering niet

Sluit je een bedrijfsautoverzekering af met WA dekking? Dan ben je in principe alleen maar verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Maar hoe zit het met jouw schade?

wa voorwaarden autoverzekering

Auto en bestuurder

Schade aan jouw bedrijfsauto krijg je niet vergoed van je verzekeraar. En ook schade doordat je gewond bent geraakt (letselschade) of materiële schade die het gevolg is van een ongeval vergoedt je verzekeraar niet. Jouw passagiers zijn wel verzekerd, zowel voor letselschade als materiële schade (zoals bagage). Wil je als bestuurder wel hiervoor verzekerd zijn dan moet je een inzittendenverzekering afsluiten.

Verzekering voor passagiers

Soms kan het lang duren voordat bekend is wie het ongeval heeft veroorzaakt. Jouw passagiers moeten dan lang wachten voordat de verzekeraar de schade betaalt. Met een inzittendenverzekering voorkom je dit probleem. Want deze verzekering keert snel uit, zonder rekening te houden met de schuldvraag.

Uitsluitingen

Er zijn situaties waarin je verzekeraar de schade die door jouw zakelijke auto is veroorzaakt niet hoeft te vergoeden. Bijvoorbeeld als je auto is gestolen. Veroorzaakt de dief schade met jouw bedrijfsauto dan kan de tegenpartij de schade verhalen op het Waarborgfonds. Joyriding zonder dat je auto met geweld is opengebroken wordt niet gezien als diefstal. In dat geval is de WA-dekking van jouw zakelijke autoverzekering wel geldig.

Neem je deel aan een legale autorally of andere wedstrijd? Dan hoeft je verzekeraar jouw schade niet te vergoeden. Want dan heeft de organisator van de wedstrijd een collectieve verzekering geregeld voor alle deelnemers. Heeft de organisator geen collectieve verzekering afgesloten? Ook dan hoeft je verzekeraar de schade ook niet te betalen. Want voor deelname aan wegwedstrijden ben je niet verzekerd.

In alle andere situaties moet jouw autoverzekeraar de schade aan de tegenpartij altijd vergoeden. Maar het kan zo zijn dat je verzekeraar de schade op jou verhaalt. Dan moet je dus de schade zelf betalen. Dat kan alleen als de verzekeraar de uitsluitingen in de polisvoorwaarden heeft opgenomen. Meestal gaat het om uitsluitingen waarbij de schade is veroorzaakt:

  • door een bestuurder die te veel alcohol heeft gedronken
  • door een bestuurder zonder (geldig) rijbewijs
  • expres of met jouw goedkeuring is aangebracht
  • terwijl de auto op een andere manier wordt gebruikt dan is opgegeven, bijvoorbeeld als taxi (terwijl er een particuliere autoverzekering is afgesloten)

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op