800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Camperverzekering Schade-inzittendenverzekering

Wat houdt een schade-inzittendenverzekering bij een Camperverzekering

Je kunt jouw camper goed verzekeren, maar hoe zit het met de inzittenden? Bij een ongeval kunnen de passagiers de aansprakelijke voor de schade aanspreken. Helaas ligt dat vaak complex en zijn het langlopende processen. Met de schade-inzittendenverzekering verzeker jij jouw inzittenden en jezelf goed.

Door een ongeval raakt jouw camper beschadigd. Deze schade claim je op jouw camperverzekering. Maar de passagiers kan ook iets overkomen. Als bestuurder voel jij je verantwoordelijk voor jouw passagiers, dus zorg je voor een verzekering die de passagiers schadeloos stelt mocht hun iets overkomen. Het kost je een aantal euro’s per maand, maar dan heb je het wel goed geregeld.

 

WA camperverzekering

Wanneer keert de schade-inzittendenverzekering uit?

De eerste voorwaarde is een ongeval met de verzekerde auto. Hierdoor kunnen bezittingen van de passagiers beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone die door de knal door de auto vliegt en kapot slaat. Deze schade kun je indienen op de schade-inzittendenverzekering. Bij letselschade kan de emotionele en financiële impact zeer groot zijn. De emotionele impact kun je niet verzekeren, de financiële wel. Bij arbeidsongeschiktheid door het ongeval kan de schade flink in de papieren lopen. Mogelijk moet de passagier het volledige jaarloon uitbetaald krijgen gedurende een lange tijd. Met de schade-inzittendenverzekering is de schade (deels) gedekt.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat wordt er maximaal uitgekeerd?

De werkelijk geleden schade wordt uitgekeerd. Dit bedrag is gemaximeerd op €400.000 per ongeval. Bij meerdere passagiers kan het gebeuren dat het verzekerd bedrag niet hoog genoeg is om de volledige schade op te vangen. In de meeste gevallen zal het verzekerd bedrag ruim voldoende zijn.

Is de schade-inzittendenverzekering aan te raden?

Het is een nuttige toevoeging. De kans dat je ooit een beroep doet op deze dekking is klein. Zodra het wel een keer nodig is, bewijst de dekking de toegevoegde waarde. Het laatste wat je wilt is een passagier en zijn of haar gezin zwaar financieel duperen als je deze verzekering niet aanvullend gekozen hebt.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op