800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Moeten studenten ook een inboedelverzekering hebben?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht vanuit de wet, maar zeker wel aan te raden. Ook voor studenten Met de inboedelverzekering verzeker je de losse zaken/spullen in huis of kamer. Hierbij kun je denken aan meubels, kleding, lampen, geluidsapparatuur, laptop en nog veel meer.

Het is belangrijk om de juiste waarde van jouw inboedel te weten. Vaak is deze namelijk meer waard dan je denkt. Wat als je bij brand of een andere onvoorziene gebeurtenis alles opnieuw zou moeten kopen? Je kunt je voorstellen dat dit een grote kostenpost is, vooral als student en wanneer je (nog) geen of weinig inkomsten hebt.

 

inboedelverzekering studenten

Hoe wordt de waarde van de inboedel berekend?

Om de globale waarde van de inboedel te berekenen kan er gebruik gemaakt worden van de inboedelwaardemeter. Vaak geeft deze ook garantie tegen onderverzekering voor een bepaalde periode, doorgaans is dit vijf jaar. Hiermee voorkom je dat je bij elke aankoop een melding moet maken naar de verzekeraar.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe kan ik de premie voor een inboedelverzekering berekenen en vergelijken?

Via onze website kun je eenvoudig de premie van een inboedelverzekering berekenen. Je kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.
Houd er rekening mee dat we hierbij gegevens over de woning en inboedel nodig hebben en dat je die informatie paraat hebt. Ook andere belangrijke verzekeringen, zoals een aansprakelijkheidsverzekering kun je vergelijken en afsluiten via alpina.nl.

Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent daardoor ook niet per definitie een beter product voor jou. Daarnaast kan een relatief lage premie je erg aanspreken, maar wellicht is er dan sprake van een relatief hoog eigen risico. Het is van jouw persoonlijke en financiële situatie afhankelijk welke dekking het meest passend voor je is.

Moet ik rekening houden met uitsluitingen als student?

Verzekeraars sluiten bepaalde zaken uit van dekking, het is goed om dit ook te vergelijken. Hierbij kun je denken aan schade die ontstaan is uit opzet/grove eigen schuld. Er kunnen ook andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit is terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekering. Ook uitsluitingen kunnen van invloed zijn op de hoogte van de aangeboden premie.

Informeer jezelf goed over bovenstaande onderwerpen, voordat je een verzekering afsluit en bedenk vooraf wat jouw wensen zijn. Je kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Wat als er bijzonderheden zijn?

Mocht je daadwerkelijk een aanvraag willen doen, vermeld dan altijd eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden, een CIS-registratie, enz.) zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen voor je. Bij dergelijke bijzonderheden hebben de meeste verzekeraars geen mogelijkheden om je te verzekeren. Wij kunnen echter in dat geval voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor je opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij bijvoorbeeld wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat je de eerste 3 maanden vooruit betaald. Je kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.

Voordelige autoverzekering voor studenten

Alpina biedt ook verschillende autoverzekeringen voor studenten aan tegen de laagste premie. Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon en hebben geen financiële verplichtingen aan welke maatschappij dan ook. Dit betekent dat wij voor u altijd op zoek zijn naar het product met de laagste premie en de beste voorwaarden!

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op