800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Bestelautoverzekering Hoe kunt u een bestelautoverzekering opzeggen?

Hoe kunt u een bestelautoverzekering opzeggen?

Een bestelautoverzekering sluit u af voor een periode van één jaar. Na het jaar kunt u de bestelautoverzekering dagelijks opzeggen. Hoe zegt u de bestelautoverzekering op?

Een verzekering is een contract die u afsluit met de verzekeraar voor een periode van één jaar. Na dit jaar blijft de verzekering doorlopen, maar de verzekering is vervolgens wel dagelijks opzegbaar. Verzekeraars mogen een wachttijd hanteren van één maand. Hoe u de bestelauto opzegt, leggen wij u graag uit.

Online de bestelautoverzekering opzeggen

Het opzeggen van een verzekering kan online. Via onze website kunt u eenvoudig een verzekering opzeggen.

diks-verzekering-opzeggen-bestelauto

Zorg wel voor een vervangende verzekering

Een bestelauto op uw naam moet wel verzekerd worden en blijven. Op de datum van het beëindigen van de huidige bestelautoverzekering, moet er wel een vervangende verzekering in gaan. Ook als u de bestelauto tijdelijk niet gebruikt moet het voertuig wel verzekerd blijven. Daar kunt u onderuit, maar een voorwaarde is wel dat het kenteken bij de RDW geschorst is. Pas als het kenteken niet meer op uw naam staat, vervalt de verzekeringsplicht.

Opzeggen met een vrijwaringsbewijs

In het eerste verzekeringsjaar kunt u de bestelautoverzekering wel opzeggen bij verkoop van de bestelauto. De verzekeraar kan een vrijwaringsbewijs opvragen. Dit is een bewijs waaruit blijkt dat het kenteken niet meer op uw naam of op de naam van uw onderneming staat. U wordt als het ware gevrijwaard om het kenteken te verzekeren. De verzekeraar kan een vrijwaringsbewijs opvragen als bewijs voor het vervallen van de verzekeringsplicht.

Bestelautoverzekering opschorten is ook een optie

Naast het beëindigen van de verzekering kunt u er ook voor kiezen om de bestelautoverzekering op te schorten. In dat geval wordt de verzekering tijdelijk stopgezet. Het voordeel hiervan is dat u de verzekering weer kunt activeren zodra u weer een bestelauto op naam krijgt. In de praktijk valt het voordeel hiervan echter tegen. Het is namelijk nog maar de vraag of de huidige verzekering ook de beste keuze is voor de volgende bestelauto. Het blijft namelijk een kwestie van vergelijken. Misschien bent u voor het nieuwe voertuig beter uit bij een andere verzekeraar.

Bestelautoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op