Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Met de boottrailer op vakantie: waar moet ik op letten?

Met de boot op vakantie naar zonovergoten oorden in landen als Spanje of Italië? Of bezoekt u liever de mooie natuur die onze Nederlandse waterplassen te bieden hebben? Veel watersporters vinden het heerlijk om tijdens de zomermaanden te varen. Zij haken de boottrailer achter de auto en gaan er lekker op uit. Maar waar moet u nu precies om denken als u op vakantie gaat met de boottrailer?

boottrailer waar op letten

In Nederland varen?

Vaak kiezen mensen ervoor om de boot vanaf de trailer ergens in Nederland te water te laten. In ons land zijn hiervoor bijna 1000 aangemerkte trailerhellingen waar watersporters dit kunnen doen. Een overzicht hiervan kunt u terugvinden op trailerhelling.com. U vindt hier de exacte locaties van de hellingen, foto’s, reviews en andere faciliteiten die rondom te helling te vinden zijn. Kortom, dit kan als hulpmiddel dienen als u een nieuw gebied in Nederland wilt ontdekken met de boot en niet weet waar u deze te water kunt laten.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

In het buitenland varen?

Veel Europese landen hebben het afsluiten van een bootverzekering (minimaal WA) verplicht gesteld voor booteigenaren. De booteigenaar dient in deze landen dan ook aan te kunnen tonen dat de boot daadwerkelijk verzekerd is. Daarnaast heeft de schipper van de boot vaak een internationaal vaarbewijs nodig, zelfs voor een boot waarvoor in Nederland geen vaarbewijs nodig is. Ook is de kans groot dat u in het buitenland andere documenten nodig heeft, zoals het eigendomsbewijs. Hiervoor heeft u in de meeste landen een International Certificaat Pleziervaartuigen (ICP) nodig.

Boottrailer verzekeren

De WA-verzekering van uw boottrailer valt altijd onder de dekking van de auto die de trailer trekt. Heeft u minimaal een dekking voor WA + Beperkt Casco bootverzekering afgesloten? Dan kunt u er daarnaast voor kiezen om uw boottrailer mee te verzekeren op dezelfde dekking.

Beveiliging boottrailer

Staat de boot op een trailer? Dan maakt u de boot en de trailer uiteraard goed vast. De boot zelf moet ook aan de trailer vastgekoppeld zijn met een goedgekeurd slot. De trailer zelf moet daarnaast ook vast staan met een goedgekeurde wielklem of een koppelingsslot. Dit is ook het geval als u onderweg naar uw bestemming een korte stop maakt.

Nadat u de boot in het water hebt gelaten is het dus ook van belang om de trailer te beveiligen. Verzekeraars vinden het daarnaast ook belangrijk dat de boottrailer op een veilige plek wordt achtergelaten. De specifieke richtlijnen die hier gelden verschillen per verzekeraar, en kunt u terugvinden in de desbetreffende polisvoorwaarden.

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op