800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat is de beste bootverzekering?

Op de vraag: ‘Wat is de beste bootverzekering?’, is het antwoord niet voor iedereen hetzelfde. Dit is namelijk afhankelijk van uw boot en uw persoonlijke situatie. Wat voor de boot van de buurman de beste verzekering is, hoeft voor u niet hetzelfde te zijn. Dat is appels met peren vergelijken. Om de beste verzekering voor uw boot te vinden is het daarom belangrijk dat u goed vergelijkt. Bij het vergelijken van bootverzekeringen moet u letten op twee zaken: de dekking die u wilt en het vaargebied waar u gaat varen met uw boot.

Wilt u alleen een basisdekking of kiest u voor de uitgebreidste verzekering? Bent u van plan alleen in Nederland te gaan varen, of wilt u ook graag met uw boot naar het buitenland? Dit heeft allemaal invloed op de hoogte van uw premie. Op Alpina.nl vertellen we u graag meer over het vinden van de beste verzekering voor uw boot.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

beste bootverzekering

Zo vindt u in 5 stappen de beste bootverzekering

Vaak denken mensen dat het lastig is om de beste bootverzekering te vinden. Daarom kiezen ze liever voor de goedkoopste bootverzekering die ze kunnen vinden. Het kan dan echter zo zijn dat u minder goed verzekerd bent dan u eigenlijk wilt. Het vergelijken van bootverzekeringen kost op Alpina.nl slechts een paar minuten. Zo komt u er snel achter wat de beste én goedkoopste verzekering voor uw boot is. Hiervoor kunt u de volgende stappen volgen:

1. Vul een aantal gegevens over uzelf en uw boot in
2. Kies de gewenste dekking (WA, WA + Beperkt Casco of allrisk)
3. Vergelijk bootverzekeringen op prijs én inhoud
4. Kijk goed naar de belangrijkste polisvoorwaarden, zoals de bonus/malusladder, de hoogte van de WA dekking en het eigen gebrek
5. Sluit uw gekozen bootverzekering af!

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Factoren die bepalen welke bootverzekering het beste bij u past

Bij het zoeken van een bootverzekering zijn er een aantal factoren van belang. Zo is bijvoorbeeld het type boot dat u heeft van belang, want voor een rubberboot sluit u natuurlijk een andere bootverzekering af dan voor een luxe catamaran. Kijk bij het vergelijken van bootverzekeringen eens naar de volgende factoren:

  • Het type boot dat u heeft
  • De dagwaarde van de boot
  • Het vaargebied
  • De gewenste dekking

De dagwaarde van de boot is een belangrijke factor. Aan de hand van de dagwaarde kunt u bijvoorbeeld bepalen welke dekking u het beste kunt afsluiten. Een allrisk bootverzekering wordt bijvoorbeeld aangeraden voor boten met een hoge dagwaarde. Ook voor hele nieuwe boten wordt vaak een allrisk bootverzekering afgesloten. Is uw boot al wat ouder of wat minder waard? Dan heeft u misschien aan een WA bootverzekering voldoende. Kijk daarom goed naar de dagwaarde van uw boot en bedenk waar u verzekerd voor wilt zijn. Is alleen schade aan anderen voldoende, of wilt u uw eigen boot ook meeverzekeren?

Sluit direct een bootverzekering af op Alpina.nl

Hoewel een boot verzekeren niet verplicht is in Nederland, kan het u wel veel geld schelen bij schade of ongeluk. De reparatiekosten van schade aan een boot kunnen al snel flink oplopen. Door uw boot goed te verzekeren komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan. Uw boot verzekeren kan eenvoudig en snel op Alpina.nl. Bereken eerst online de premie, vergelijk de verschillende aanbieders en sluit vervolgens direct de bootverzekering van uw keuze af. Nadat u uw bootverzekering online heeft afgesloten, wordt de aanvraag direct in behandeling genomen.

Heeft u nog vragen over een bootverzekering of wilt u liever even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. Stuurt u liever een bericht? Geen probleem, dat kan via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op