800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Welke soorten dekkingen zijn er voor een brommobielverzekering?

Heeft u een brommobiel? Dan moet u hiervoor een brommobielverzekering afsluiten. Een dekking kiezen voor uw brommobielverzekering kan best lastig zijn. Om de juiste premie te vinden is het belangrijk dat u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Zowel op prijs als op inhoud. Ga niet meteen voor de goedkoopste brommobielverzekering, maar kijk vooral welke dekking u wilt kiezen. Bij het afsluiten van een brommobielverzekering kunt u kiezen tussen de volgende dekkingen:

  • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  • WA + Diefstal en Brand
  • WA + Diefstal, Brand en Aanrijding

Wij leggen u hieronder het verschil tussen deze drie dekkingen uit.

WA dekking

Iedereen die een motorvoertuig heeft, moet minimaal een WA-verzekering afsluiten. Dit geldt dus ook voor een brommobiel. Dit is de basisdekking en goedkoopste brommobielverzekering. Met een WA-dekking wordt schade die u bij anderen veroorzaakt vergoedt. Zowel schade aan de brommobiel of andere spullen als letselschade. Schade aan uw eigen brommobiel is niet meeverzekerd.

WA + Diefstal en Brand

U kunt ook kiezen voor een WA-dekking met Diefstal en Brand. Hiermee bent u niet alleen verzekerend voor schade die u een ander toebrengt met uw brommobiel, maar ook voor diefstal- of brandschade. Een WA + Diefstal en Brand dekking kost vaak iets meer, maar dan bent u wel een stuk uitgebreider verzekerd.

WA + Diefstal, Brand en aanrijding

De meest uitgebreide dekking voor uw brommobielverzekering is de WA + Diefstal, Brand en Aanrijding. Naast de WA-dekking en vergoeding van diefstal- en/of brandschade, is nu ook schade aan uw eigen brommobiel (door bijvoorbeeld een aanrijding) gedekt.

brommobielverzekering

Welke dekking moet ik kiezen voor mijn brommobielverzekering?

Voor een brommobielverzekering is een WA-verzekering verplicht. Kiest u liever voor meer zekerheid? Verzeker de brommobiel dan ook tegen schade. Met een WA + Brand en Diefstal bent u al voor een aantal zaken verzekerd. Neemt u liever helemaal geen risico? Sluit dan de uitgebreidste dekking af voor uw brommobielverzekering. Dan bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen brommobiel.

Brommobielverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Sluit een brommobielverzekering af via Alpina

Wilt u online een brommobielverzekering afsluiten? Dan bent u op Alpina.nl aan het goede adres! Met onze handige online tool vergelijkt u in enkele minuten brommobielverzekeringen op prijs, voorwaarden en dekking. U vult eerst een aantal gegevens over de brommobiel in. Daarna vragen wij nog om een aantal persoonlijke gegevens, zoals uw geboortedatum en het aantal schadevrije jaren dat u heeft.

Wij nemen zoveel mogelijk verzekeraars mee in onze vergelijking. Zo heeft u een compleet overzicht van alle aanbieders en prijzen. Weet u nog niet zeker welke dekking u het beste kunt kiezen voor uw brommobielverzekering? Dan kunt u altijd overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten. Neem daarvoor contact met ons op, wij helpen u graag! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 688 37 00. Ziet u na het vergelijken al de juiste brommobielverzekering? Dan kunt deze direct online afsluiten.

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een brommobielverzekering.

Bereken de premie voor uw brommobielverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op