800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat zijn de voordelen van een brommerverzekering met WA + diefstal en branddekking?

Helaas worden brommers vaak gestolen. Sloten worden doorgeknipt, ze worden achterop een aanhangwagen of in een busje gegooid of de brommers worden zelfs uit tuinen gestolen. Dit is erg vervelend: vaak is een (mooie) brommer namelijk een flinke investering geweest. Nu is het zo dat u met een brommerverzekering WA + diefstal en brand gedekt kunt zijn voor diefstal. Maar laten we beginnen bij het begin…

De dekking van je brommerverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer
brommerverzekering wa diefstal dekking

WA verzekering verplicht, diefstal en brand dekking aanvullend

Waarom wordt er gesproken van een WA + diefstal en brand brommerverzekering? Dit heeft te maken met het verplichte karakter van de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA dus). Iedere brommereigenaar dient een WA brommerverzekering af te sluiten. Met de WA-verzekering bent u enkel gedekt tegen schade die u aan anderen toebrengt. Wordt uw brommer echter gestolen? Dan kan de verzekeraar niets voor u betekenen…

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een brommerverzekering WA + diefstal en branddekking?

Wilt u zeker zijn dat u geld ontvangt vanuit de verzekeraar wanneer uw brommer is gestolen? Dan biedt een WA + diefstal en brand verzekering uitkomst. Hierbij heeft u dus sowieso de verplichte WA-dekking en daarnaast bent u verzekerd tegen diefstal en brand. Hierbij gaat het in de meeste gevallen niet alleen om diefstal van de scooter zelf, maar ook bijbehorende accessoires (een duur zadel of mooie spiegels bijvoorbeeld). Het is wel erg belangrijk dat u rekening houdt met een strenge eis die door veel verzekeraars wordt gesteld: van u wordt een bepaalde zorgplicht verwacht. Dit houdt in dat de verzekeraar enkel uitkeert na diefstal, als u kunt aantonen dat u alles heeft gedaan om de diefstal te voorkomen. Hierbij dient u aan te kunnen tonen dat u de brommer op slot hebt gehad met een (minstens) categorie 3 ART veiligheidsslot. Met de aangifte bij uw verzekeraar van een gestolen brommer wordt van u in ieder geval verwacht dat u ook aangifte doet bij de politie. Heeft u zich netjes aan de polisvoorwaarden gehouden? Dan ontvangt u de dagwaarde van uw gestolen brommer.

Is de premie veel hoger bij een WA + diefstal en brand brommerverzekering (WA beperkt casco)?

De premie bij een WA + diefstal en brand brommerverzekering (ook wel beperkt casco genaamd) ligt best wat hoger ten opzichte van een normale WA-verzekering. Het is dus de vraag in welke situatie het voor u voordelig is om een WA + diefstal en brand brommerverzekering af te sluiten. Heeft u een gloednieuwe scooter gekocht? Dan doet u er vaak goed aan de extra diefstal dekking te nemen. Koopt u een oud model, tweedehands? Dan is de extra dekking wellicht niet nodig. Anderzijds is het zo dat uw premie lager is, indien de waarde van uw scooter lager is!

Sluit uw brommerverzekering goedkoop en vlot af bij Alpina: meteen voorlopige dekking!

Wilt u een brommerverzekering goedkoop afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bereken eenvoudig uw premie voor de brommerverzekering zodat u weet wat uw bruto premie zal bedragen. Heeft u nog vragen over het afsluiten van de brommerverzekering? Dan kunt u altijd contact met onze medewerkers opnemen. Bij Alpina zijn we specialist brommerverzekeringen. Wij kunnen u dus goed helpen met vragen over de WA + diefstal en brand brommerverzekering.

Bereken direct de premie van uw brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op