800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Brommobielverzekering Veelgestelde vragen over een brommobielverzekering

Veelgestelde vragen over een brommobielverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mitsen en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn altijd leidend.

Hoe oud moet ik zijn om in een brommobiel te rijden?

U moet minimaal 16 jaar oud zijn om in een brommobiel te mogen rijden.

Kan ik mijn schadevrije jaren meenemen?

Als u uw autoverzekering beëindigt, kunt u de schadevrije jaren, eenmalig, overnemen naar een brommobielverzekering. Dat levert u direct extra korting op. Wanneer u uw schadevrije jaren heeft overgenomen op een andere verzekering, is het niet mogelijk om daarna uw schadevrije jaren weer te gebruiken voor een autoverzekering.

Heb ik een rijbewijs nodig om in een brommobiel rijden?

Ja, het is verplicht om over een AM rijbewijs (bromfietscertificaat) te beschikken als u in een brommobiel of op een brommer wilt rijden. Daarom is het kunnen overleggen van een geldig AM rijbewijs verplicht bij het aanvragen van een brommobielverzekering (een auto- of motorrijbewijs is ook voldoende).

Met hoeveel personen mag ik in een brommobiel rijden?

Er mag één persoon naast de bestuurder plaatsnemen in de brommobiel. Wanneer de passagier jonger is dan 12 jaar en kleiner dan 1.50 m, dan moet deze in een goedgekeurd kinderzitje plaatsnemen. Het is verboden om een kinderzitje achter de stoelen te plaatsen. U bent verplicht een gordel te dragen. Wanneer u een brommobiel zonder gordels heeft, bent u verplicht een helm te dragen.

Wat is een brommobiel?

Voor een brommobiel gelden grotendeels dezelfde regels als voor een auto. Brommobielen mogen op de gewone weg rijden, uitgezonderd provinciale- en snelwegen. Buiten de bebouwde kom heeft de brommobiel een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur en binnen de bebouwde kom moet u zich aan de maximumsnelheid houden. Lees verder

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op