Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe dient u een claim in op de inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw huisraad door bepaalde oorzaken. Hoe krijgt u de schade vergoed door de verzekeraar? Wat moet u hiervoor doen?

Een inboedelverzekering sluit u af om schade aan uw inboedel te kunnen verhalen op de verzekeraar. Bij schade door een verzekerde oorzaak kunt u de rekening neerleggen bij de verzekeraar. Maar let op! Er zijn grote verschillen tussen inboedelverzekeringen. De ene verzekering geeft een ruimere vergoeding dan de ander. Hoe zit het en hoe claimt u een schade?

 

hoe claim indienen inboedelverzekering

Hoe claimt u een schade op de inboedelverzekering?

De snelste manier om een schade te melden, is door te bellen met de verzekeraar. De verzekeraar zal u waarschijnlijk verzoeken om alsnog een schadeformulier in te vullen. Het formulier dient namelijk als bewijsmateriaal voor de schademelding en het zorgt voor het vastleggen van de feiten. Op basis van een ingevuld schadeformulier keert de verzekeraar het schadebedrag uit. Na ontvangst neemt de verzekeraar de schade in behandeling.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat is verzekerd in de inboedelverzekering?

Er bestaat wel eens verwarring over wat inboedel is en wat verzekerd moet worden in de polis van het woonhuis. Normaal gesproken verzekert u alles wat vastgenageld zit aan het huis op de woonhuisverzekering. Alles wat niet vast zit aan het huis wordt gezien als inboedel. Een inbouwkast valt dus onder de verzekering van het huis en een losse kast valt onder de inboedelverzekering. De meeste inboedelverzekeringen bieden een zogenaamde extra uitgebreide dekking. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een dekking tegen:

  • Brand
  • Inbraak en diefstal
  • Storm- en hagelschade
  • Bepaalde vormen van waterschade

Er zijn ook allrisks inboedelverzekeringen. Deze verzekeringen bieden een ruimere dekking. Bijvoorbeeld het beschadigen van een smartphone door deze te laten vallen is zelfs verzekerd binnen deze verzekeringsvorm.

Hoe lang laat de uitkering op zich wachten?

Na de melding gaat de verzekeraar de schade beoordelen. Ze kunnen binnen een paar werkdagen tot uitkering overgaan, maar de afwikkeling kan ook weken in beslag nemen. Vooral bij een omvangrijke schade zal er een expert worden ingeschakeld. Deze kan de schadeoorzaak vaststellen en de hoogte van het schadebedrag bepalen bij u thuis.

Stuur het schadeformulier volledig ingevuld in

Een schadeformulier bij een schademelding lijkt een formaliteit, maar denk er niet te gemakkelijk over. Zorg ervoor dat het formulier zo compleet mogelijk wordt ingevuld. Bij vragen en onduidelijkheden loopt u kans dat u het formulier retour krijgt. Twijfelt u of u bepaalde vragen in moet vullen? Neem dan contact op met de verzekeraar. Het formulier niet volledig invullen kan de schadeafwikkeling ernstig vertragen.

Ook inboedelverzekeringen kunt u vergelijken

De autoverzekering vergelijken om veel geld te besparen, is bij de meeste Nederlanders al redelijk gewoon geworden. Ook voor de inboedelverzekering kan het vergelijken uit. De premieverschillen tussen verzekeraars zijn namelijk ook bij de inboedelverzekering groot.

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op