Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Heb ik een kostbaarhedenverzekering nodig?

Bij een inboedelverzekering bent u verzekerd van uw spullen in huis bij schade of diefstal. Maar wat als u veel kostbare spullen heeft, of bijvoorbeeld in het bezit bent van antiek? Dan kunt in veel gevallen beter een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

kostbaarhedenverzekering

Wat verstaan we onder kostbaarheden?

Met kostbaarheden bedoelen we antiek, kunst, dure verzamelingen of dure lijfsieraden. Maar ook als u muziekinstrumenten zoals een dure gitaar, foto- of filmapparatuur of een dure laptop heeft, kunt u een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kostbaarhedenverzekering dekking

U kunt uw kostbare spullen ook extra meeverzekeren bij de inboedelverzekering. Echter de dekking is vaak beperkt en niet alle schade wordt vergoedt. Bij een kostbaarhedenverzekering bent u verzekerd van een uitgebreidere dekking dan de inboedelverzekering. U kunt de kostbaarheidsverzekering zien als een extra dekking op uw inboedelverzekering.
Zo bent u in de meeste gevallen ook buitenshuis verzekerd tegen schade of diefstal bijvoorbeeld. Hierbij geldt vaak wel dat er geen sprake moet zijn van eigen schuld en geldt een maximum bedrag.

Doorgaans bent u met een kostbaarhedenverzekering verzekerd tegen:

 • Verlies
 • Diefstal
 • Beschadiging
 • Vernietiging

Niet gedekt met kostbaarheidsverzekering

Bij een kostbaarhedenverzekering bent u goed verzekerd voor uw kostbaarheden, maar verzekeraars hanteren ook een aantal uitsluitingen zoals:

 • Schade door eigen gebrek
 • Opzettelijke schade
 • Schade tijdens verhuur
 • Schade tijdens slijtage
 • Schade ontstaan door reiniging, bewerking of reparatie
 • Schade door bijvoorbeeld een  overstroming, oorlogsgeweld, aardbeving of atoomkernreactie
 • Diefstal uit niet afgesloten ruimte zonder braaksporen

Let op, de dekking van de kostbaarheidsverzekering kan per verzekeraar verschillen. Check daarom altijd goed de voorwaarden op uw polis.

Kostbaarheidsverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een kostbaarheidsverzekering dient u de waarde van uw kostbare spullen te weten. Belangrijk is dat u een goed en volledig taxatierapport laat opmaken. Veel verzekeraars taxeren de kostbaarheden zelf aan de hand van aankoopnota’s en verklaringen juweliers. Maar u kunt ook zelf een erkend taxateur inhuren. Check regelmatig of de kostbare spullen die op uw polis staan nog kloppen. Zo voorkomt u vervelende verrassingen bij schade of diefstal en bent u altijd optimaal verzekerd. Goed om te weten: de kostbaarheidsverzekering kunt u alleen afsluiten in combinatie met een inboedelverzekering.

Samenloop verzekeringen bij kostbaarheidsverzekering?

Kostbaarheden worden deels ook gedekt door de inboedelverzekering. In het geval van schade, zoals brand, kan er daarom sprake zijn van een samenloop van verzekeringen. Dit houdt in dat de schade door meerdere verzekeringen gedekt is. In dit geval door uw inboedelverzekering en kostbaarhedenverzekering. Verzekeraars hebben afgesproken dat in dergelijke situaties de specifieke verzekering voor de algemene gaat. In eerste instantie wordt de schade dus vergoed door uw kostbaarheidsverzekering.

Inboedelverzekering vergelijken

Via Alpina.nl kunt u snel en gemakkelijk inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken door een aantal vragen in te vullen. De berekeningsmodule doet de rest voor u. Ook kunt u de poliswaarden inzien en desgewenst vergelijken. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden tijdens het vergelijken.

Op onze website worden alle mogelijkheden overzichtelijk voor u op een rijtje gezet. Heeft u een passende inboedelverzekering gevonden? Dan kunt u ervoor kiezen deze direct af te sluiten. Mocht u daadwerkelijk een aanvraag willen doen, vermeld dan eventuele bijzonderheden, zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen.

Ook andere woonhuisverzekeringen, zoals een opstalverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering kun t u vergelijken en afsluiten via Alpina.nl. Een geheel vrijblijvende offerte opvragen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Deze ontvangt u snel per e-mail.

Vergelijk online de premie voor een inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op