Wat kost een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering sluit u af om uw kostbare spullen huis goed te verzekeren. Zodat u in het geval van brand, diefstal gedekt bent voor de kosten die dit met zich meebrengt. De kosten voor een inboedelverzekering hangt af van een aantal factoren. Ten eerste is deze afhankelijk van de waarde van uw inboedel.  Ook uw persoonlijke woon-en gezinssituatie zijn van belang om de kosten van een inboedelverzekering te bepalen.

Inboedelverzekering; hoe zijn de kosten per opgebouwd

De kosten voor een inboedelverzekering per maand kunnen enorm verschillen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en dekking. Zo zal uw gezinssituatie, soort huis (huur-of koopwoning, oppervlakte) een rol spelen in wat een inboedelverzekering kost. In een groot koophuis zullen meer spullen staan, dan in een huurappartement met een kleinere oppervlakte. Een gezin heeft doorgaans meer spullen dan een alleenstaande, dus de kosten voor een inboedelverzekering gezin, zijn vanzelfsprekend ook hoger.

Wat een inboedelverzekering kost hangt dus af van:
– het verzekerde bedrag (welk bedrag aan inboedel moet verzekerd worden? Hiervoor kan vaak de inboedelwaardemeter worden gebruikt.
– de gekozen dekking (hoe uitgebreid moet deze zijn? wenst u ook dekking buitenshuis?)
– het eigen risico (hoe hoger, des te meer korting u heeft op de premie)
– woonplaats/woonregio (in de grote steden rekenen verzekeraars een toeslag, gezien het hogere risico daar)

Vergelijken van inboedelverzekeringen

De kosten van een inboedelverzekering kunnen enorm uiteenlopen. Zoals hierboven genoemd spelen daar enkele factoren een rol. Daarnaast kunnen de verschillen tussen verzekeraars ook groot zijn. Het loont daarom om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Let er op dat u niet alleen op de kosten van een inboedelverzekering let, maar ook zeker op de inhoud van de verzekering. Een lage premie is niet direct een slechte dekking en andersom een hoge dekking ook niet automatisch de beste keuze. Check ook altijd goed de poliswaarden om te zien in welke gevallen u verzekerd bent.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-10-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op