Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering sluit je af om je kostbare spullen huis goed te verzekeren. Zodat je in het geval van brand, diefstal gedekt bent voor de kosten die dit met zich meebrengt. De kosten voor een inboedelverzekering hangt af van een aantal factoren. Ten eerste is deze afhankelijk van de waarde van je inboedel. Ook je persoonlijke woon-en gezinssituatie zijn van belang om de kosten van een inboedelverzekering te bepalen.

wat kost een inboedelverzekering

Kosten inboedelverzekering per maand

Wat een inboedelverzekering kost hangt dus o.a. af van bovenstaande factoren. Gemiddeld genomen betaal je in een goedkopere regio’s voor een gemiddelde woning tussen de € 10 en € 19 per maand. De kosten van een inboedelverzekering voor een vrijstaande woning komt hoger uit. In een goedkope regio betaal je gemiddeld tussen de € 13 en € 30 per maand. Overigens zijn dit ook indicaties. Om exact te weten wat een inboedelverzekering per maand voor jou kost, kun je via onze vergelijkingstool direct je premie berekenen.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Inboedelverzekering; hoe zijn de kosten per opgebouwd

De kosten voor een inboedelverzekering per maand kunnen enorm verschillen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en dekking. Zo zal je gezinssituatie, soort huis (huur-of koopwoning, oppervlakte) een rol spelen in wat een inboedelverzekering kost. In een groot koophuis zullen meer spullen staan, dan in een huurappartement met een kleinere oppervlakte. Een gezin heeft doorgaans meer spullen dan een alleenstaande, dus de kosten voor een inboedelverzekering gezin, zijn vanzelfsprekend ook hoger.

Wat een inboedelverzekering kost hangt dus af van:
– het verzekerde bedrag (welk bedrag aan inboedel moet verzekerd worden? Hiervoor kan vaak de inboedelwaardemeter worden gebruikt.
– de gekozen dekking (hoe uitgebreid moet deze zijn? wens je ook dekking buitenshuis?)
– het eigen risico (hoe hoger, des te meer korting je hebt op de premie)
– woonplaats/woonregio (in de grote steden rekenen verzekeraars een toeslag, gezien het hogere risico daar)

Vergelijken van inboedelverzekeringen

De kosten van een inboedelverzekering kunnen enorm uiteenlopen. Zoals hierboven genoemd spelen daar enkele factoren een rol. Daarnaast kunnen de verschillen tussen verzekeraars ook groot zijn. Het loont daarom om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Let er op dat je niet alleen op de kosten van een inboedelverzekering let, maar ook zeker op de inhoud van de verzekering. Een lage premie is niet direct een slechte dekking en andersom een hoge dekking ook niet automatisch de beste keuze. Check ook altijd goed de poliswaarden om te zien in welke gevallen je verzekerd bent.

Bereken direct de premie van jouw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op