800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Info Taxatierapport

Taxatierapport

Bent u op zoek naar een oldtimer taxatie? Wij hebben diverse tarieven waarbij de oldtimer verzekerd is op basis van de taxatiewaarde. Het verzekeren op taxatiewaarde is niet mogelijk op een WA dekking.

Oldtimer taxatie aanvragen

Om uw trotse bezit naar juiste waarde te taxeren en te verzekeren op een oldtimerverzekering, verlangt een verzekeringsmaatschappij een taxatierapport. Het taxatierapport dient uitgevoerd te worden door een gecertificeerde register taxateur, conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. Wilt u u zelf een taxatierapport regelen? Onderstaande tabel laat per verzekeringsmaatschappij zien waar de taxateur aangesloten dient te zijn.

LET OP! Bepaalde taxateurs zijn uitgesloten

Bij een aantal taxateurs is gebleken dat zij ‘bovenmatige’ taxaties verzorgen. Met andere woorden, zij stellen een te hoge waarde voor het voertuig vast. Naar aanleiding van deze gegevens is door onze volmachtgevers besloten om rapporten van deze taxateurs niet meer te accepteren.

Bij twijfel adviseren wij u altijd na te vragen of een rapport van een bepaalde taxateur door de verzekeringsmaatschappij zal worden geaccepteerd.

Vraag altijd naar de juiste, gecertificeerde register taxateur, anders heeft uw rapport geen waarde. Over het algemeen heeft een taxatierapport een geldigheidsduur van 24 tot 36 maanden, afhankelijk van de betrokken verzekeraar.

Erkende taxateurs

De volgende taxatierapporten worden in ieder geval door de maatschappijen geaccepteerd:

Overzicht organisaties

NIVRE

NIVRE staat voor het Nederlands Instituut van Register Experts. NIVRE streeft naar een hoogwaardige dienstverlening door middel van permanente educatie, waarmee het vakmanschap, de kennis en professionaliteit terug te zien is in de hedendaagse markt.

VRT

De Stichting VRT stelt zich ten doel – door middel van het regelmatig organiseren van workshops en seminars -, de vakbekwaamheid, deskundigheid en integriteit van taxateurs te bevorderen en in stand te houden.

TMV

Voor onder andere taxatierapporten, bemiddeling bij aan- en verkoop, zoekopdrachten, het kopen en verkopen van kunst en antiek, verzamelobjecten en motorvoertuigen (hedendaags en klassiek). Kortom, voor een professional met verstand van roerende zaken bent u hier aan het juiste adres.

FEHAC

Belangenbehartiger van eigenaren van historische voertuigen van 25 jaar en ouder. Het FEHAC telt ruim 200 leden. Dit zijn Nederlandse verenigingen en stichtingen die samen circa 70.000 personen vertegenwoordigen. Al deze mensen zorgen ervoor, dat er in Nederland een rijke en gevarieerde collectie historische voertuigen behouden blijft.

Artikel 275 Wvk

Deskundige taxatie, onafhankelijke derde stelt de waarde vast, volgens de wet onbeperkte geldigheidsduur. Lees meer over Artikel 275 WVK.

Artikel 7:960 BW

Sinds 01-01-2006 is dit de vervanger van artikel 275 Wvk. Lees meer over Artikel 7:960 BW.

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op