Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Motorverzekering Ongevallen-opzittendenverzekering

Wat is de ongevallen-opzittendenverzekering voor een motor?

De opzittenden op een motor zijn slecht beschermd bij een ongeval. Bij een ongeluk is de kans op letsel relatief groot. Een ongevallen-opzittendenverzekering is een aanrader als aanvullende dekking op een motorverzekering. Mede ook omdat je als bestuurder ook nog verantwoordelijk bent voor jouw passagier.

Bij overlijden van één van de opzittenden, volgt er een uitkering. Het gaat om een bedrag van €5.000 per opzittende. Bij blijvende invaliditeit volgt er ook een uitkering. Deze bedraagt €10.000 per opzittende. Je kunt de verzekering afsluiten voor twee of drie opzittenden.

ongevallen-opzittendenverzekering

Waar is de uitkering van afhankelijk?

De uitkering volgt bij overlijden en zodra blijvende invaliditeit is vastgesteld. Voor de uitkering wordt er niet gewacht op de volledige afwikkeling van de schade. Het maakt bij de ongevallen-opzittendenverzekering namelijk niet uit wie de schade krijgt toebedeeld.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

De bestuurder zelf is ook verzekerd

Als passagier heb je in veel gevallen de ongevallen-opzittendenverzekering niet nodig. Je kunt de tegenpartij of de bestuurder van de motor waar je op zit aansprakelijk stellen voor de schade. Helaas ligt het vaak niet zo eenvoudig en zijn het soms zeer langlopende processen. De ongevallen-opzittendenverzekering heeft voor de passagier(s) zeker een toegevoegde waarde. Voor de bestuurder is het ook een nuttige verzekering. Bij overlijden of letsel door een eigen stuurfoutje, kan de eigen motorverzekering niet aangesproken worden voor een financiële compensatie. De ongevallen-opzittendenverzekering keert gewoon uit.

De schade opzittendenverzekering is een aanvullende verzekering met een ruimere dekking. Deze verzekering keert bijvoorbeeld bij zwaar letsel niet eenmalig een vast bedrag uit. Deze verzekering draagt de werkelijke financiële schade die ontstaan is door het ongeval. Ook keert deze verzekering uit bij materiële schade. De premie is hoger, maar de dekking is ook veel ruimer.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op