800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Scooterverzekering Ongevallen opzittenden verzekering

Wat is een ongevallen-opzittendenverzekering?

Een ongevallen opzittenden verzekering is zeker bij het verzekeren van je scooter een aanrader. Deze aanvullende verzekering keert namelijk een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of het overlijden van één of twee opzittenden ten gevolge van een ongeval.

Een ongeval met een scooter blijft vaak niet bij materiële schade. De letselschade kan beperkt blijven tot schaafwonden, maar met een beetje pech kun je er blijvend letsel aan over houden. Een ongeval kan je hele leven beïnvloeden.

ongevallen opzittende verzekering

Wat keert de ongevallen opzittenden verzekering uit?

Bij overlijden volgt er een uitkering van €5.000 en bij blijvende invaliditeit een uitkering van €22.500. Deze bedragen gelden per opzittende. De uitkering bij blijvende invaliditeit wordt pas uitgekeerd als vaststaat dat het letsel zorgt voor blijvende invaliditeit. Het kan dus geruime tijd duren voordat de verzekeraar het bedrag uitkeert. Bij overlijden ten gevolge van een ongeval volgt er snel een uitkering.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat als er discussie ontstaat over de toedracht van de schade?

Na schade kan het jaren duren tot de schadeafwikkeling afgerond is. Zeker als er ook nog letsel ontstaan is door het ongeval. De uitkering uit de ongevallen opzittenden verzekering is niet afhankelijk van de schuldvraag. Zodra blijvende invaliditeit is vastgesteld volgt er een uitkering. Hetzelfde kun je zeggen over de uitkering bij overlijden van één van de opzittenden.

Bereken direct de premie van uw scooterverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op