Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan ik mijn motorverzekering in de winter schorsen?

Veel motorrijders rijden liever niet gedurende de winter. In de winter hebben ze veel vaker te maken met kou, gladheid, sneeuw, regen en mist, waardoor de kans op ongelukken groter is. Bovendien is motorrijden nou eenmaal fijner als de zon schijnt. Het is zonder om dan het hele jaar door premie te betalen voor uw motorverzekering, terwijl u er gedurende de winter niet op rijdt. Voor de mooi-weer-rijders is er daarom de winterstop dekking. U hoeft uw motor dus niet te schorsen in de winter, maar kunt bij het afsluiten van uw motorverzekering kiezen voor een winterstop dekking. Hiermee krijgt u korting op de jaarlijkse premie.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

motorverzekering schorsen

Wat houdt een winterstop in?

Een motorverzekering met winterstop houdt in dat uw motor gedurende de wintermaanden in de stalling staat en dus niet gebruikt wordt. Deze periode loopt meestal van 15 december tot 1 maart, maar soms ook van 1 december tot 1 maart. Dit kan per verzekeraar verschillen. Wanneer u in de winter niet rijdt, betekent dat dat u ook geen ongelukken kunt veroorzaken. Hierdoor is het risico voor uw verzekeraar lager. Dat betekent dat u korting op de premie krijgt. Met een winterstop dekking krijgt u het hele jaar door 10% korting op de hoofdekking. Schade die ontstaat in de garage is wel gewoon verzekerd, bijvoorbeeld als er brand uitbreekt of uw motor uit de stalling gestolen wordt (mits u een beperkt casco of allrisk dekking heeft).

U hoeft uw motor tijdens de winterstop niet tijdelijk te schorsen bij het RDW. Gaat u toch de openbare weg op en u veroorzaakt schade? Dan bent u niet verzekerd, ook schade die u veroorzaakt aan anderen is dan niet verzekerd.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Winterstop of jaardekking?

Waarom uw motor in de winter verzekerd houden, als u er toch niet op gaat rijden? Vanuit deze gedachte hebben verzekeraars een motorverzekering met winterstop dekking bedacht. De seizoenen in Nederland veranderen tegenwoordig echter. Hierdoor zijn de winters lang zo streng niet meer als vroeger. Het kan zelfs behoorlijk warm zijn in december, met als gevolg dat het nog heerlijk weer is om met de motor op pad te gaan.

Een winterstop dekking heeft ook nadelen. Als u gedurende de winterstop toch op de motor rijdt, bent u niet verzekerd bij schade of ongeval. U kunt de motor dus ook niet in geval van nood even gebruiken. Bijvoorbeeld als uw auto plotseling niet meer start of als u een dringende afspraak heeft. U moet zelf de afweging maken of de financiële voordelen opwegen tegen het ongemak van de motor niet kunnen gebruiken.

Sluit direct uw motorverzekering met winterstop dekking af op Alpina.nl!

Met onze gratis vergelijkingstool kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo vindt u gemakkelijk een goede én goedkope motorverzekering. Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op 088 – 688 3700. U kunt ons natuurlijk ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op