Kan ik mijn motorverzekering in de winter schorsen?

Veel motorrijders rijden liever niet gedurende de winter. In de winter hebben ze veel vaker te maken met kou, gladheid, sneeuw, regen en mist, waardoor de kans op ongelukken groter is. Bovendien is motorrijden nou eenmaal fijner als de zon schijnt. Het is zonder om dan het hele jaar door premie te betalen voor uw motorverzekering, terwijl u er gedurende de winter niet op rijdt. Voor de mooi-weer-rijders is er daarom de winterstop dekking. U hoeft uw motor dus niet te schorsen in de winter, maar kunt bij het afsluiten van uw motorverzekering kiezen voor een winterstop dekking. Hiermee krijgt u korting op de jaarlijkse premie.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Winterstop of jaardekking?

Waarom uw motor in de winter verzekerd houden, als u er toch niet op gaat rijden? Vanuit deze gedachte hebben verzekeraars een motorverzekering met winterstop dekking bedacht. De seizoenen in Nederland veranderen tegenwoordig echter. Hierdoor zijn de winters lang zo streng niet meer als vroeger. Het kan zelfs behoorlijk warm zijn in december, met als gevolg dat het nog heerlijk weer is om met de motor op pad te gaan.

Een winterstop dekking heeft ook nadelen. Als u gedurende de winterstop toch op de motor rijdt, bent u niet verzekerd bij schade of ongeval. U kunt de motor dus ook niet in geval van nood even gebruiken. Bijvoorbeeld als uw auto plotseling niet meer start of als u een dringende afspraak heeft. U moet zelf de afweging maken of de financiële voordelen opwegen tegen het ongemak van de motor niet kunnen gebruiken.

Sluit direct uw motorverzekering met winterstop dekking af op Alpina.nl!

Met onze gratis vergelijkingstool kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo vindt u gemakkelijk een goede én goedkope motorverzekering. Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op 088 – 688 3700. U kunt ons natuurlijk ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 27-09-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op