800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kosten motorverzekering: waar kunt u op rekenen?

Maandelijks betaalt u kosten voor de motorverzekering. De truc is om de kosten voor de motorverzekering zo laag mogelijk te houden. Het klinkt als een zoektocht, maar dat valt reuze mee. Op Alpina.nl kunt u meerdere verzekeraars vergelijken en eenvoudig de meest geschikte verzekering kiezen.

 

motorverzekering kosten

Wat kost een motorverzekering en welke factoren beïnvloeden de kosten?

De maandelijkse kosten voor de motorverzekering zijn van veel factoren afhankelijk. Deze factoren verschillen per motor en persoon. Voor een bepaald merk motor kunnen de kosten ook weer afhangen van het type en de nieuwwaarde van de motor. Voor een oldtimer motor kan weer een andere waarde een belangrijke rol spelen, namelijk de getaxeerde waarde. De leeftijd van de regelmatige bestuurder beïnvloedt de kosten van de motorverzekering ook sterk. Ook hoeveel kilometer per jaar u rijdt, uw postcode en de aanvullende verzekeringen zijn belangrijke premiebepalende factoren.

Maar de hoogte van de premie voor de motorverzekering is vooral afhankelijk van de gewenste dekking. U heeft de volgende keuzemogelijkheden:

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Gebruikt u de motor alleen in de zomer? Minder kosten voor uw motorverzekering

Bent u een mooi weer rijder? In dat geval kunt u besparen op de kosten van de motorverzekering. Als u toch niet op de motor rijdt in de periode van 1 december tot 1 maart, kunt u de winterdekking uit de motorverzekering weg laten. Hier is de verzekeraar blij mee, want met winterse omstandigheden is de kans op een ongeval groter in vergelijking met de meer zomerse periode. De verzekeraar zal dit kleinere risico belonen met lagere kosten voor de motorverzekering. Een effectieve manier om goedkoper uit te zijn.

Welke kosten komen er nog meer kijken bij het hebben van een motor?

Wij kunnen u laten besparen op de kosten van de motorverzekering, maar er zijn natuurlijk meer kosten. Voor de motorrijtuigenbelasting moet u rekenen op een bedrag van €29 to €31 per 3 maanden. Afhankelijk van hoe intensief u de motor gebruikt komt u voor een redelijke nieuwe motorfiets voor het onderhoud ongeveer uit op een bedrag van €300 per jaar. Voor oudere motoren zullen de kosten hoger of zelfs veel hoger uitvallen. Onderschat de uitgaven voor geschikte kleding niet. Hier moet u niet op bezuinigen, want met de juiste kleding kunt u zwaar letsel voorkomen.

Alleen al een pak brengt kosten van €600 tot €1.000Pagina bekijken met zich mee. In totaal komt u al in de buurt van de €2.000. Afhankelijk van de eisen van de verzekeraar kunnen de kosten van goede sloten in de tientallen of zelfs honderden euro’s lopen.

Tips om kosten op uw motorverzekering te besparen

Gaat u toch nooit rijden in de winter? Kies dan een motorverzekering met een winterstop. Heeft u uw motor al verzekerd? Waarschijnlijk kunt u goedkoper. Er is maar één manier om daar achter te komen, namelijk door te vergelijken. Op Alpina.nl kiest u niet alleen de motorverzekering tegen de laagste kosten, u kiest ook de motorverzekering met de ruimste dekking. Met schadevrije jaren kunt u de premie nog verder verlagen. Deze kunnen ook opgebouwd zijn met bijvoorbeeld een auto. Door het gebruiken van schadevrije jaren kunt u een grote hap uit de kosten nemen.

 

Wat kost een WA motorverzekering?

Om u een indruk te geven van de hoogte van de kosten van de WA motorverzekering hebben wij de kosten berekend van twee zeer uiteenlopende situaties. De uitgangspunten en de uitkomsten  zijn als volgt:

Het is een indicatieve premie vastgesteld aan de hand van een steekproef.
Merk en type motor      Honda CBF 600S     Kawasaki Z900 ABS
Bouwjaar                                                           2005                                                      2017
Nieuwwaarde                                                  €8.300     €9.600
Dagwaarde                                                        €1.000 €6.700
Leeftijd bestuurder    40 40
Opgebouwde schadevrije jaren   13 0
Goedkoopste WA-verzekering €2,49 p/mnd*     €6,93 p/mnd*

Wat kost een WA + beperkt casco motorverzekering?

In vergelijking met de WA-verzekering biedt deze een ruimere dekking. Bijvoorbeeld schade door diefstal is ook meeverzekerd. De ruimere dekking krijgt u al voor een iets hogere premie. Ook voor deze verzekeringsvorm hebben wij weer twee motoren tegenover elkaar gezet. Ook ziet u welke motorverzekering de laagste kosten met zich meebrengt.

Het is een indicatieve premie vastgesteld aan de hand van een steekproef.
Merk en type motor Honda CBF600S Kawasaki Z900 ABS
Bouwjaar 2005                                                      2017
Nieuwwaarde €8.300  €9.600
Dagwaarde €1.000    €6.700
Leeftijd bestuurder 40 40
Opgebouwde schadevrije jaren 13 0
Goedkoopste WA-verzekering    €4,23 p/mnd*     €20,28 p/mnd*
Bij verzekeraar        De Goudse    Allianz

Wat kost een allrisk motorverzekering?

De allrisk motorverzekering (WA + volledig casco) is de polis met de ruimste dekking. Naast een uitkering bij diefstal krijgt u uw schade ook uitgekeerd als de schade is veroorzaakt door uw aansprakelijkheid. Deze verzekeringsvorm wordt vooral gekozen voor nieuwe motoren en voor oudere motoren met nog een hoge waarde. Hieronder een overzicht met de premieverschillen.

Het is een indicatieve premie vastgesteld aan de hand van een steekproef.
Merk en type motor Honda CBF 600S Kawasaki Z900 ABS
Bouwjaar 2005 2017
Nieuwwaarde €8.300 €9.600
Dagwaarde €1.100 €6.700
Leeftijd bestuurder 40 40
Opgebouwde schadevrije jaren 13 0
Goedkoopste WA-verzekering €14,68 p/mnd*   €72,60 p/mnd*

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op