Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Valt stormschade onder de opstalverzekering?

Een opstalverzekering sluit u af om uw huis te beschermen tegen dreigende gevaren. Uw huis kan flink beschadigen door bijvoorbeeld brand, storm of een inbraak. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg. Mocht dit gebeuren, wilt u daar goed voor verzekerd zijn.

 In Nederland hebben we een paar keer per jaar te maken met extreem weer. Binnen enkele minuten kan er bijvoorbeeld door storm enorme schade ontstaan. Gelukkig bestaat er een stormschade verzekering die de kosten hiervan kan dekken.

De stormschade verzekering valt onder de opstalverzekering. Wat valt er precies onder stormschade en wat wordt er vergoed?

Opstalverzekering stormschade

Stormschade eigen risico

Stormschade is natuurlijk al vervelend genoeg en u wilt het liefst dat de schade die door de storm is ontstaan zo snel mogelijk wordt hersteld. Bij een opstalverzekering betaalt u bij stormschade eigen risico, voordat u schade vergoed krijgt. Meestal staat dit bedrag op €150,-. U kunt het bedrag zelf verhogen of verlagen. Voor stormschade geldt een hoger eigen risico dan voor de meeste andere schades. Over het algemeen betaalt u twee duizendste van het bedrag waarvoor u uw woning heeft verzekerd aan eigen risico. Dit bedrag ligt meestal tussen de €200,- en €500,- maar verschilt per verzekeraar.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Eigen risico bij stormschade

Mocht u stormschade hebben opgelopen, meld dit dan zo snel mogelijk bij de verzekeraar! Zij kunnen met u bespreken wat u het beste kunt doen. Het kan zijn dat u voorzieningen moet treffen om verdere schade te voorkomen. Het advies kan ook zijn om niks te doen en de schade laten voor wat het is, zodat experts de schade kunnen opnemen. Het kan nooit kwaad om foto’s van de schade te maken. Deze foto’s kunt u als bewijsmateriaal gebruiken.

Wanneer er door de verzekeraar een expert langs gestuurd wordt, dan zal de verzekeraar de kosten direct aan het desbetreffende bedrijf uitkeren.

Wel geldt er, zoals hierboven is te lezen, een eigen risico bij stormschade dat u eerst zelf moet voldoen voordat u de gemaakte kosten vergoed krijgt.

Stormschade voorkomen

(Stormschade) voorkomen is beter dan genezen. Als er vooraf bekend is dat er een storm op komst is, is het belangrijk dat u zich goed voorbereid en een aantal zaken controleert voordat de storm losbarst.

  • Sluit alle deuren en ramen. Om ervoor te zorgen dat deuren en ramen niet makkelijk door de storm worden meegenomen, is het belangrijk dat u ze sluit. Dit voorkomt ook dat er neerslag bij u naar binnen komt.
  • Zorg dat alle spullen in uw tuin of op uw balkon vastliggen en niet weg kunnen waaien. Leg eventueel spullen binnen in uw schuur of garage. Controleer ook of de schutting goed vast staat en niet weg kan waaien.
  • Bekijk of er dakpannen scheef of los liggen. Wanneer er dakpannen van uw huis waaien, zorgt dit voor veel gevaar. Niet alleen met het oog op de schade aan uw woning, maar ook voor de mensen en spullen rondom uw woning. Daarnaast kan er door weggewaaide dakpannen lekkage ontstaan.
  • Haal dode of loshangende takken uit de bomen rondom uw huis. Bomen worden hierdoor niet alleen minder zwaar. Loshangende takken vormen ook een groot schaderisico.

Bereken direct de premie van uw opstalverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op