Ongevallen opzittenden dekking bij een Quad

De ongevallen-opzittendenverzekering is één van de aanvullende verzekeringen naast de quadverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit en overlijden van de opzittenden.

Bij een ongeval wil je de opzittende of de nabestaanden na overlijden graag schadeloos stellen. De ongevallen-opzittendenverzekering biedt dekking voor letselschade of overlijden van de passagier, maar ook de bestuurder is verzekerd in deze aanvullende verzekering.

Wanneer komt de ongevallen-opzittendenverzekering tot uitkering?

Bij overlijden van een opzittende op de quad ten gevolge van een ongeval komt deze verzekering tot uitkering. Er wordt eenmalig een bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Dit bedrag kun je zien als een geringe compensatie. Bij blijvende invaliditeit volgt er ook een uitkering. Het eenmalige bedrag zal niet voldoende zijn om inkomstenderving op te vangen.

Is de ongevallen-opzittendenverzekering een aanrader?

Als eigenaar van een quad voel jij je ook verantwoordelijk als een opzittende letselschade oploopt  door een ongeval met de quad. Met deze verzekering kun je in ieder geval iets doen om de invalide geraakte opzittende te compenseren, maar het is maar een beperkte dekking. Een goed alternatief is de schade-opzittendenverzekering. Deze aanvullende verzekering biedt een ruimere dekking en keert ook uit bij materiële schade. Uiteraard is deze verzekering wel iets duurder, maar de dekking is veel beter.

Lees ook:

Klanten over een quadverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 18 reviews
06-06-2021
Gijs Jansen
Zee goeie website en het was zo gepiept top
25-03-2021
Albert
Makkelijk op Internet te regelen alles overzichtelijk
24-11-2020
Jeffrey
Snelle service en online geregeld.

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 05-11-2019

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op