Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Quadverzekering Schade-opzittendenverzekering voor een Quad

Schade-opzittendenverzekering voor een Quad

De schade-opzittendenverzekering is een degelijke aanvullende verzekering ter aanvulling op de quadverzekering. Bij schade aan de opzittenden door een ongeval keert de verzekeraar het schadebedrag uit. De verzekering biedt zowel dekking tegen letselschade als materiële schade. Het is een goed alternatief voor de ongevallen-opzittendenverzekering.

Bij een ongeval is de kans op letselschade groot. Op een quad zit je namelijk niet goed beschermd. De schade-opzittendenverzekering is een aan te raden aanvullende verzekering. Dit doe je voor jouw passagier, maar zeker ook voor jezelf.

Wat is de kracht van de schade-opzittendenverzekering?

Bij een ongeval kun je de veroorzaker van het ongeval verantwoordelijk stellen voor de financiële schade. Maar wat als je als bestuurder zelf aansprakelijk bent? Je kunt niet jezelf aansprakelijk stellen voor schade. Met de schade-opzittendenverzekering kan ook de bestuurder van de quad een claim indienen. Bij blijvende invaliditeit gaat het vaak om flinke bedragen. Ook de andere opzittende kan de claim indienen op de aanvullende verzekering. Onder voorwaarden kan deze schade ook verhaald worden op de verzekering van de betrokken motorrijtuigen, maar vaak zijn het langlopende processen waar je niet op wilt wachten. De schade-opzittendenverzekering biedt uitkomst.

Wat keert de schade-opzittendenverzekering uit?

De uitkering wordt afgestemd op de werkelijk geleden schade. Bij blijvende invaliditeit krijg je dus geen eenmalige uitkering, zoals bij de ongevallen-opzittendenverzekering het geval is. Bij blijvende invaliditeit kun je te maken krijgen met inkomstenderving. De verzekeraar keert de financiële schade uit, ongeacht bij wie de aansprakelijkheid ligt.

De schade-opzittendenverzekering of de ongevallen-opzittendenverzekering?

De dekking in de schade-opzittendenverzekering is veel ruimer en de premie is ook hoger. Toch is de schade-opzittendenverzekering de aan te raden aanvullende verzekering. De dekking is dermate beter dat het verschil van een paar euro’s per maand ruimschoots wordt gecompenseerd door de dekking.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op